Dr. Alexandru Vasilescu

Dr. Alexandru Vasilescu

Medic primar Chirurgie Cardiovasculară

Chirurgie cardiovasculară

Dr. Alexandru Vasilescu este medic primar Chirurgie Cardiovasculară la MONZA ARES din Spitalul Monza

Dr. Alexandru Vasilescu este medic chirurg cardiovascular în cadrul Cardiac Center al Spitalului Monza, cu o vastă experiență în domeniu. A efectuat peste 3000 de intervenții cardiovasculare, acoperind o gamă largă de proceduri, inclusiv bypass aortocoronarian (cu o atenție deosebită acordată utilizării de grefoane arteriale multiple), plastii și înlocuiri valvulare, chirurgie aortică toracică pentru anevrisme și disecții aortice, precum și chirurgie pentru complicațiile mecanice ale infarctului acut de miocard (cum ar fi rupturi de sept ventricular, insuficiență mitrală ischemică și ruptură cardiacă).

De asemenea, Dr. Alexandru Vasilescu a efectuat intervenții chirurgicale pentru malformații congenitale la adulți, extirparea tumorilor cardiace, chirurgia pericardului, chirurgia carotidei și subclaviei, chirurgia aortei abdominale, chirurgia de revascularizare a membrelor inferioare, cura varicelor hidrostatice, chirurgia de angioacces și chirurgia marilor urgențe cardiovasculare.

Timp de doi ani, Dr. Alexandru Vasilescu a fost implicat în 25% din marile urgențe cardiace și ale aortei toracice prezentate în cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C.Iliescu” (Fundeni).

În ceea ce privește contribuțiile sale științifice, Dr. Alexandru Vasilescu a publicat 40 de articole în reviste românești și internaționale și a prezentat peste 50 de lucrări la congrese naționale și internaționale. De asemenea, este membru în echipa de cercetare a cinci proiecte adjudecate prin competiție prin programele VIASAN și CNCSIS și colaborator la șase tratate de specialitate.

Proceduri efectuate de Dr. Alexandru Vasilescu

Aceeași specialitate

MONZA ARES Helper

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor