Coronarografie
Buna ziua, tatal meu in varsta de 67 ani este diagnosticat cu: -cardiomiopatie dilatativa de etiologie ischemica . Infarct miocardic in 1996. Coronarografie(2008) ,leziuni bicoronariene ( ocluzie LAD segm II,stenoza 80%ACD segm II). Insuficienta mitrala moderata. Fibrilatie atriala recurenta .HTAE st II grup de risc foarte inalt.Insuficienta cardiaca cls III NYHA .Dislipidemie. Hipertrigliceridemie .Diabet zaharat tip 2 insulinodependent .Spondilodiscartroza cervicala si lombara cu tulburari algofunctionale.Steatoza hepatica.Hemangiom hepatic. Litiaza biliara asimptomatica . Formatiune suprarenalina dreapta .Tratament: digoxin, carvedilol, furosemid, spironolctona, atacand, trombostop, lipanthyl, aspenter, omacor. Se simte foarte rau, la 2-3 zile ii cresc pulsurile la 128 , oboseste foarte rau, transpira foarte des.La ultima consultare (12 martie 2015) a medicului ni s-a recomandat coronarografie si eventual stenturi. Va rugam sa ne spuneti daca ne puteti ajuta la diagnosticul lui astfel incat sa se simta bine, ce ar insemna ca si costuri o consultatie si coronarografia ( daca e necesar cu stenturi)? In asteptarea unui raspuns va multumim anticipat!
Sfatul medicului:
Buna seara, potrivit informatiilor prezentate in detaliu de catre dvs., va recomandam efectuarea unei proceduri de coronarografie. Dintre toate diagnosticele mentionate, cardiopatia ischemica necesita atentie imediata si foarte probabil, ea este sursa simptomelor pe care le experimenteaza tatal dvs.
Angioplastia cu stent reprezinta o solutie eficienta si cu un minimum de riscuri asociate, mai ales avand in vedere experienta medicilor centrului nostru, dotarile de ultima ora ale spitalului, si materialele pe care le utilizam. In astfel de situatii, internarea pentru coronarografie nu va fi amanata. La ARES, angioplastia cu stent se efectueaza in aceeasi sesiune cu coronarografia, fapt ce vine in sprijinul pacientului din punct de vedere medical (eliminarea riscului producerii unui infarct miocardic acut intre cele doua manevre, agravarea leziunilor, asumarea riscurilor asociate o singura data), dar si administrativ, practic (coronarografia devine gratuita in momentul deciderii implantarii de stent, doar o internare de 24 de ore).
Medicii ARES utilizeaza doua categorii mari de stenturi coronariene: metalic active sau farmacologice,si stenturi bioresorbabile. Ambele tipuri reprezinta ultima generatie si se utilizeaza in toate centrele de excelenta in cardiologie interventionala din Europa si SUA. Veti fi contactata telefonic de catre un membru al echipei ARES pentru a primi toate informatiile necesare, si pentru a vi se explica toate detaliile pe care le implica un astfel de demers. Multa sanatate