Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.




Buna seara, Mamam mea in varsta de 80 de ani, urmeaza de 2 ani tratament cu Sintrom pt fibrilatie in

Buna seara, Mamam mea in varsta de 80 de ani, urmeaza de 2 ani tratament cu Sintrom pt fibrilatie inimii. Dupa o pneumonie in luna aprilie si scadere a valorilor hemoglobinei la 8.3, in spital a facut tratament cu fier perfuzabil si antibiotice , cand valaorea INr a crescut la 5.3. dupa iesirea din spital a urmat timp de 3 luni tratment cu maltofier, timp in care nu am putut stabiliza valorile inr, cand spre 4.8, cand prea mici, 1.2-168. Acum , la indicatia medicului cardiolog a urmat o doza de 1/4, 1/4, 1/2 si INR =4.83 timp de 18zile De azi opreste maltofierul, ca au trecut cele 3 luni de tratament. Ce doza de SINTROM ne recomandati, avand in vedere ca inainte de problema de sanatate din aprilie, doza de sintrom era 1/8; 1/8 ; 1/4 cu valori ale INR=2 ?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Aurora: reveniti la doza initiala, adica 1/8, 1/8, 1/4 si efectuati INR peste 7 zile. apoi reveniti la mine si vedem ce e de modificat.



Ionut:Buna ziua, D-nul Dr.revin inca o data cu noutati in cazul meu care l-am prezentat pe aceasta p

Ionut:Buna ziua, D-nul Dr.revin inca o data cu noutati in cazul meu care l-am prezentat pe aceasta pagina in 29 apr.2010 si am primit un raspuns de la dumneavoastra fapt pentru care va multumesc.De durerea in piept tot nu am scapat,am facut din nou eck,analize,test efort,radiografie unde imi scrie fibrocalcificari hilare sau bilare,cord cu arcul mijlociu stang,rectilinium(nu prea stiu ce inseamna exact).radiografie cu bariu stomac,totul ok.M-iau luat toate analizele care se fac cardiologic dupa efort inclusic Ck si Ck-Mb acestea fiind normale ecocardiograf ..din nou tot..Primul diagnostic primit a fost ca am o problema cu microcirculatia si daca e sa fac o scintigrama sa vedem dupa analize revenind si a spus ca nu mai e nevoie,intreband totusi de modificarea foarte mare a Ck in Ianuarie a spus ca am facut o miocardita cea ce ma ingrozit si vreau sa va intreb, cum stiu daca am facut?daca am vreun microb si daca recidiveaza,in acea perioada medicul care m-a tratat a spus ca nu semne de asa ceva.Urmatorul consult la alt Dr. ca sunt suspect de o angina prizmetal raman in obs.si ca sa fac un tomograf sa nu am ceva pe aorta(disectie de aorta etc).Nu am mai avut cresteri de puls dese,decat cateva extrasistole zilnic.De la primul consult am primit tratament cu preductal mr,aspirin protect,nebilet 5 mg si de la urmatorul,dilzem 60si thrombo ass 50 mg.Nu am luat nimic pana acum si sunt in dilema mare,pana am sa fac si tomograf.Vreau sa va spun ca am fost la medici renumiti in Romania in domeniul cardiologiei,dar cu parere de rau spun ca sunt cam zgarciti in a te lamuri exact sau nu stiu ce sa mai zic.Astept si o parere de la dumneavoastra(sunteti mai comunicativ si mai prompt in raspuns).Nu gasesc raspuns la nimeni despre modificarea acea mare de ck,am avut sau nu miocardita(primul Dr.din cei doi a spus ca puteam sa am chiar daca nu am avut simptomele necesare,cum pot afla si daca recidiveaza,sa fac tomograf?pot avea acea disectie pe aorta sau altceva pe acolo?Cu deosebita consideratie ,Ionut


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Ionut: Diagnosticul de miocardita se stabileste nu numai pe baza CK crescut ci si a CKMB crescut, Troponina crescuta si un aspect tipic la examinare ecocardiografica. daca doar CK a fost crescut este putin probabil sa fi avut miocardita. CT cardiac (banuiesc ca este vorba de angio CT) va arata arterele coronare si daca sunt ingustari la nivelul lor. Disectia de aorta se diagnosticheaza cu CT toracic cu substanta de contrast (este o boala grava la care durerea este continua si intensa si care nu trece la tratamente. foarte foarte putin probabil sa aveti aceasta suferinta). In concluzie sfatul meu este sa efectuati un angio CT (CT multislice). Diagnosticul de angina PM ramane diagnostic de excludere, daca toate celelalte sunt infirmate.



Buna ziua! Am 43 ani, si de mult timp ma lupt cu o simptomatologie tipic cardiaca : din cand in cand

Buna ziua! Am 43 ani, si de mult timp ma lupt cu o simptomatologie tipic cardiaca : din cand in cand, fara nici un fel de efort (stand la televizor, de exemplu) am o durere exact intre sani, in interior, ca o apasare puternica. E asa de puternica, incat imi opresc instinctiv respiratia. Nu tine mult, cateva secunde. Si , in acelasi timp, sau separat, am o sare de rau, o slabiciune, ameteala, parca pic din picioare. Am fost si la cardiolog, mi-a dat betalok zok 1 pastila seara si tritace 1 pastila dim, iar la pranz aspirina cardio 1 pastila. Astazi iar mi-a fost rau. Am si perioade de cateva zile in care nu am nimic. Luni, m-a chemat sa-mi puna un holter. Pot fi aceste probleme de la inima? Trebuie sa spun ca acum 25 de ani am avut un accident de masina, si 2 coaste pe partea stanga au fost fracturate. Acolo s-a format calus (s-a constatat la CT). De asemenea, o radiografie a develat modificari de spondiloza T5-T8. Am ajuns sa am stari de panica, mi-e frica ca o sa mor


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Doina : durerea nu este tipica pentru boala cardiaca, insa trebuie sa va investigati. Cel mai simplu este sa efectuati un test de efort ECG, cu ajutorul caruia se va sti daca inima de bolnava. Holterul ECG evidentiaza ritmul cardiac si e mai putin util in acest caz (poate evidentia si el modificari ele ECG daca va apare durerea cat timp il purtati).
Dr. Iancovici 0720276884



Monalisa: revin ca sa va mentionez ca iau concor si tritace o data pe zi iar la nevoie tador ,pt ca

Monalisa: revin ca sa va mentionez ca iau concor si tritace o data pe zi iar la nevoie tador ,pt ca sunt momente cand simt o durere constanta ,iaracum in ultimul timp am o tuse seaca si niste dureri de cap insuportabile ,plus ca sunt momente cand imi pierd memoria ,intrebarea mea ar fi daca toate acestea mi se pot trege de la pastilele care le iau sau ar trebui sa ma adresezunui medic.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Monalisa: tusea seaca poate fi determinata de unul din medicamentele pe care le luati (Tritace/Ramipril), in acest caz se poate schimba, doar cu acordul specialistului. Durerea poate fi determinata de prolapsul de valva mitrala dar de obicei este de scurt durata si nu necesita tratament. sfatul meu este sa veniti la consult pentru a stabili clar care tratament tebuie luat si care nu. Dr Iancovici 0720276884



Buna ziua Am 33 de ani si anul trecut am suferit o tromboza de sinus si am facut tratament cu Sintro

Buna ziua Am 33 de ani si anul trecut am suferit o tromboza de sinus si am facut tratament cu Sintrom de atunci (aug anul trecut). In prezent, in urma RMN-ului a reiesit ca trombul s-a vindecat, dar urmez la recomandarea medicului tratamentul cu Sintrom deoarece, chiar sub actiunea anticoagulantului INR-ul est foarte scazut (1.73) ultimul la doza de 1 tableta 2 zile si 1/2 tableta a treia zi. INR-ul a oscilat o singura data peste 3 si de foarte putine ori intre 2-3, a fost de cele mai multe ori intre 1.9 si 2. putin peste. Ultimul medic care m-a examinat mi-a spus ca este o problema hematologica si ar trebui tratata pentru a combate posibilitate unui alt accident vascular. Ma puteti ajuta si dumneavoastra cu un sfat? Va multumesc anticipat Cu stima Adriana


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Adriana: De obicei pentru o tromboza de sinus cavernos tratamentului cu anticoagulant se continua pe termen lung, doar la indicatia medicului specialist neurolog. Daca v-a fost recomandat sa continuati, atunci urmati sfatul medicului (specialist neurolog!)



Buna ziua!Mama mea are varsta de 61 de ani.A fost operata acum 1 luna,avand proteza valvulara mecani

Buna ziua!Mama mea are varsta de 61 de ani.A fost operata acum 1 luna,avand proteza valvulara mecanica in pozitie mitrala.INR-ul facut vineri(acum 3 zile) are o valoare de 3,71. Va rog mult sa ne recomandati doza de anticoagulant (trombostop)care trebuie luata in continuare.Ni s-a zis de asemenea ca valoarea ideala a INR-ului este intre 2-3. Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Margareta: Valoarea INR 3.71 este umpic cam mare, asta inseamna ca trebuie scazuta usor doza de trombostop. Trebuie sa mentionati cat Trombostop luati.



nainte de recoltarea INR-ului la laboratorul de analize se administreaza sau nu tableta de trombosto

nainte de recoltarea INR-ului la laboratorul de analize se administreaza sau nu tableta de trombostop ? Am auzit o varietate de variante cum e mai corect ? Multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Alin: Nu ar trebui sa aibe o legatura intre recoltarea de analiza si administrarea de tableta. De obicei Analiza se face dimineata si tableta de anticoagulant se administreaza la pranz.



Mioara Ous:rezultat ekg si holter:palpitatiile sant extrasistole ventriculare cuplate izolate fara t

Mioara Ous:rezultat ekg si holter:palpitatiile sant extrasistole ventriculare cuplate izolate fara t.v .Are cord compensat cu relaxare vs intarziata.investigatiile au fost facute in ziua de 10.09.2010 Mi sa prescris rytmonorm i50. 2 pe zi ,metoprolol succinat 50 1/2 seara si dimineata.Inainte luam darob de 80 ,2 tablete pe zi.si in cursul tratamentului am facut din nou extrasistole. Comentariul anterior l-am facut in 29.08.2010.Medicul mi-a spus ca aceste ev o sa le am toata viata nu o sa scap de ele dar dar sa iau tratamentul. dv ce credeti?mi-am facut ekg si holter acum in 7.09.2010.Rezultatul a fost :palpitatiile sant esv cuplate izolate fara t.v.,La ecografie:cord compensat,relasare ventricul stang intarziata.Tratamentul pe care il iau de patru ani este darob de 80 si totusi din aprilie am intruna esv. In timpul internarii mi-a intrerupt trat. cu darob si mi-a dat rytmonorm 2 pe zi si metoprolol 1/2 de doua ori pe zi.Nu am putut sa-l suport aveam mai multe esv .Am stat 8 zile internata si cu toate ca spuneam ca nu ma simt bine i-mi spunea sa iau in continuare ca esv o sa le am toata viata si o sa ma obisnuiesc cu ele.Am plecat acasa si am inceput sa iau din nou darob.Am gresit? La analize totul a iesit in limite normale dar mi-a iesit infectie urinara cu E.coli.Am facut in spital orl,ex.ginec.raze la plamani ,ecografie abd.analize glanda tiroida dar toate au fost bune.Ma sperii tare de ele incep sa tremur,transpir,nu mai pot sa dorm si mi-a dat xanax 1/2 seara Am plecat acasa tot cu esv.Internarea am avut-o la spitalul judetean Galati.Ce parere aveti dl.doctor mai are rost sa ma mai caut,din aprilie tot am mers la urgente la clinici particulare si mi s-a spus acelas lucru.Sant epuizata si fizic si material.Ce sfat imi dati?Va multumesc anticipat.


ARES

Sfatul medicului:

Ptr mioara: daca cu Darob va simtiti mai bine atunci continuati-l. Exista si alte variante de tratament antiaritmic,in afara de cele 2, numat Amiodarona (Cordarone) insa cu mai multe riscuri pe termen lung. Incercati din nou Darob si daca nu va simtiti bine, poate va fi necesara introducerea Amiodaronei in tratament.
Dr. Iancovici



Multumesc pentru raspuns, as mai avea o intrebare. Pentru o interventie stomatologica poate sa mi se

Multumesc pentru raspuns, as mai avea o intrebare. Pentru o interventie stomatologica poate sa mi se faca anestezie cu lidocaina? Mentionez ca fac tratament cu noliprel, concor cor si aflen (acum in loc de sintrom).Pot sa interfere aceste medicamente cu lidocaina avand in vedere ca am avut fibrilatie acum cateva luni? Sau ce alt anestezic pot sa folosesc ?


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Alina : singura containdicatie de a efectua Lidocaina este alergia la acest medicament. Daca ati mai facut si nu au aparut incidente se poate face fara probleme.
Dr. Iancovici 0720276884



Buna ziua. Bunicul meu sufera de fibrilatie arteriala. Exceptand problemele cardiace, starea lui de

Buna ziua. Bunicul meu sufera de fibrilatie arteriala. Exceptand problemele cardiace, starea lui de sanatate este buna. Nu sufera de o alta boala cronica, iar analizele recente sunt bune. Am aflat recent de existenta unui stimulator cardiac, care poate fi implantat fara anestezie generala. In plus, nu ar depasi nici asigurarea medicala ( interventie gratuita). Intrebarea mea este daca varsta inaintata ar fi un impediment. La sfarsitul lunii urmeaza sa implineasca 81 de ani. Va multumesc anticipat


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Delia: Cum am discutat la telefon azi, stimulatorul cardiac nu se implanteaza pentru a trata fibrilatie atriala. El este necesar doar daca ritmul cardiac este foarte rar si apar simptome (Sincope, lesinuri, etc).



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.