16 iunie 2016

Dr. Oren Iancovici - Simptomele Infarctului

Dr. Oren Iancovici - Simptomele Infarctului

Articol medical scris de către Dr. Oren Iancovici, Cardiologie clinică la MONZA ARES Bucuresti

Cuprins

Introducere

Invitat la Digimatinal, dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiolog și CEO-ul Centrelor ARES, a vorbit despre simptomele infarctului, care sunt cauzele acestei afecțiuni și cum poate fi prevenită. 

Infarctul sau angina instabilă este periculoasă pentru că vasele inimii sunt afectate, sunt închise. Boala coronariană ischemică închide vase, ateroscleroza. Când vasele coronare respective sunt închise într-o proportie mai mare de 90%, inima doare.

În momentul în care durerile inimii se intensifică și sunt clarificate de către un medic specialist cardiolog, apar durerile în spatele sternului, ele radiază către ambele brațe, însoțite de transpirații și oboseală, înseamnă că ceva nu este în regulă. Și această angină este angina instabilă.

Cauzele acestei afecțiuni sunt obezitatea, fumatul, diabetul, sedentarismul, dar și genetica.

Bărbații peste 55 de ani prezintă un risc mai crescut de apariție a acestei afecțiuni.

Sarea, de asemenea, ne crește tensiunea. Tensiunea mare, prin definiție, poate ajunge la un moment dat să ne afecteze vasele inimii.

Cine știe că are angina stabilă, până să devină instabilă, se tratează cu medicamente și dacă angina este importantă, se face o investigație care se cheamă coronarografie. Este o investigație specializată care ne arată exact starea vaselor coronare. Printr-un cateter, se ajunge până în vasele inimii si se injectează o substanță de contrast. Poate fi asemănată cu o „radiografie” a vaselor inimii. Dacă vedem că un vas sau mai multe sunt îngustate, se montează mai multe stenturi, astfel vasele se dilată și devin „normale”.

Recomandări

Pacientul care știe că are o boală, trebuie să facă sport, însemnând activitate fizică regulată, timp de 30-40 de minute. Nu trebuie să meargă neapărat la sală sau să-și ia bicicletă, ci spre exemplu, dacă locuieste la etajul 4, să urce pe scări, nu cu liftul.

Cine nu știe că suferă de o anumită boală trebuie să meargă la medicul de familie pentru consult și să efectueze analize de sânge, să nu mai fumeze și să mănânce cât mai sănătos.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor