Image of Prof. Dr. Radu Căpâlneanu

Prof. Dr. Radu CăpâlneanuMedic primar Medicina Interna si Cardiologie


Competenta: Ecocardiografie, cardiologie intervențională electrofiziologie / aritmologie

Prof. Dr. Radu Căpâlneanu este Medic primar Medicina Interna si Cardiologie in cadrul Spitalului ARES Cluj Napoca

Curriculum Vitae:

Prof. dr. Radu Căpâlneanu este medic primar cardiolog la Spitalul Ares Cluj-Napoca. A absolvit facultatea de medicină din cadrul UMF Cluj-Napoca în anul 1977. Are dublă specializare: medicină internă și cardiologie, iar din 1994 este doctor în medicină.

Prof. dr. Căpâlneanu deține competențe în ecocardiografie, cardiologie intervențională și electrofiziologie și implantare de stimulatoare cardiace. În perioada 1992-1997 a urmat mai multe stagii de pregătire în Germania și Olanda (ecocardiografie), Italia (explorări invazive), Franța (cardiologie intervenţională), Austria (electrofiziologie și pace-makere) și SUA (cardiologie intervenţională).

În perioada 1995-2016 a fost șeful Catedrei de cardiologie din cadrul U.M.F. Cluj – Napoca, Președinte al Societății Române de Cardiologie (2005-2008), Membru Fellow al Societății Europene de Cardiologie (2005), Membru Felow al American College Of Cardiology (2008), Redactor șef adjunct la Revista Română de Cardiologie (Romanian Heart Journal), Investigator național sau principal în 25 studii internaționale multicentrice și Membru în Consiliul Științific al Academiei de Științe Medicale – Filiala Cluj.

Prof. dr. Căpâlneanu a publicat peste 200 de lucrări științifice în țară și străinătate.