Programare Stimulator Cardiac


Investigațieneinvazivă
Durată investigație20 min
Programare Stimulator Cardiac  | MONZA ARES | Inovatie in Cardiologie

Cuprins

Programare printr-un simplu click!

Pret consult cardiologie? Afla imediat!

 Examinare post implantare de stimulator cardiac

Stimulatorul cardiac este un dispozitiv de mici dimensiuni care tratează diferite tipuri de aritmii cardiace. Spre exemplu, atunci când ritmul inimii este prea scăzut, stimulatorul transmite un curent electric la nivelul mușchiului inimii și reglează contracția inimii.

Procedura de implantare a stimulatorului cardiac se efectuează într-un laborator de electrofiziologie, sub anestezie locală. Medicul intervenționist face o mica incizie în partea stângă a toracelui, sub claviculă. 

Stimulatorul cardiac este implantat într-un buzunar sub piele, creat de medicul aritmolog, unde va rămâne timp de 10 ani. 

După procedura, medicul aritmolog se conectează la dispozitivul implantat prin tehnologia wireless și îl programează, în funcție de nevoile pacientului.

La scurt timp după implantarea stimulatorului cardiac, pacientul trebuie să revină la prima examinare pentru a i se verifica activitatea cardiacă și funcțiile stimulatorului, starea bateriei și pragul de stimulare al inimii pacientului. 

Medicul aritmolog se va conecta prin wireless la stimulator, va accesa memoria acestuia și va descărca activitatea înregistrată de stimulator. Dacă va fi nevoie, va reprograma stimulatorul astfel încât să fie adaptat la nevoile particulare ale pacientului. În funcție de acestea, medicul aritmolog poate stabili intervalele regulate pentru post-asistență, de regulă la fiecare șase luni.


Locații MONZA ARES în care se efectuează Programare Stimulator Cardiac

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Doctor Horia Roșianu, medic cardiolog ARES Cluj
Dr. Horia Roșianu
Electrofiziologie și Aritmologie
Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor