Consult Cardiologic


Investigațieneinvazivă
Durată investigație20-45 min
Consult Cardiologic | Centrele Ares | Inovatie in Cardiologie

Cuprins

Programare printr-un simplu click!

Pret consult cardiologie? Afla imediat!

 Ce reprezintă o consultație cardiologică?

Consultul cardiologic se adresează persoanelor care acuză următoarele simptome: aritmie cardiacă, sincope și dispnee, amețeli, oboseală la efort și dureri în piept.  In mod normal, orice persoana de peste 40 de ani ar trebui sa faca un consult cardiologic o data la 2 ani, iar persoanele de peste 50 de ani, ar trebui sa efectueza un consult cardiologic de rutina in fiecare an.

De ce este important să ne prezentăm la un consult cardiologic anual?

La un pacient fără afecțiune cardiacă cunoscută, înaintarea în vârstă și stilul de viață dezechilibrat pot influența apariția unor afecțiuni cardiace. Din acest motiv,  este recomandat să vă adresați unui medic cardiolog pentru efectuarea unei consultații anuale de rutină. 

Pentru pacienții cu istoric de boală cardiacă este important să fie evaluați periodic pentru ajustarea sau schimbarea tratamentului medicamentos, după fiecare caz în parte sau pentru recomandarea de investigații minim invazive și tratament intervențional. 

În ce constă consultația cardiologică?

Odată ajuns în cabinetul de cardiologie, medicul cardiolog va efectua o anamneză ( un istoric al afecțiunilor pacientului cunoscute până în momentul consultației ), o electrocardiogramă pentru evaluarea ritmului cardiac și o ecografie doppler cardiacă pentru a vizualiza structura inimii și funcționalitatea tuturor cavităților inimii.

În urma acestor investigații, medicul cardiolog va putea trage o concluzie medicală și va putea îndruma pacientul fie spre investigații suplimentare  de tipul (test de efort, Angio CT, coronarografie), fie spre tratamentul medicamentos (în funcție de afecțiunea/afecțiunile cardiace).

Ana Maria Bogdan îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie.

Ana Maria Bogdan îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie.

Ana Maria Bogdan, consultant medical

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.