Întreabă Medicul



Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.




embolizare vezica urinara

Buna ziua, Efectuati embolizari ale vezicii urinare? astept raspuns urgent, pentru pacient iradiat la nivelul vezicii. Va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, da, efectuam si acest tip de procedura - Dr. Rares Nechifor, medic primar Radiologie Interventionala este specialistul nostru si in astfel de afectiuni. Multa sanatate si va asteptam!



Diagnostic

Buna ziua, Dupa realizarea angiografiei am primit urmatorul diagnostic: Fistula arterio-venoasa intradurala extramedulara spinala complexa cu alimentare multipla si drenaj in vene cu dilatatii anevrismale pana in sinusurile fosei posterioare Mielopatie secundara compresiva si ischemica-mecanism de furt Parapareza flasca Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta, si cat m-ar costa? Va multumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
Da, se poate face embolizarea fistulei. Se incepe cu o angiografie spinala (abord brahial). Daca se gaseste fistula si este posibila cateterizarea vasului se face si embolizarea (cu Glubran-2). Pretul este ca cel basic de embolizare + pretul Glubran (cca 200 euro). Problema este parapareza, ea se poate remite sau nu, depinde de cat timp s-a instalat. Trebuie sa vedem pacienta, sa discutam cu ea si cu apartinatorii pentru a intelege situatia. Daca sunteti de acord va asteptam la un consult. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta (0731.771.111 - Iulia Ungureanu asist. dr. Nechifor).
Multa sanatate!



persistenta canal arterial

buna ziua. am un baietel de 4 ani si 8 luni care are persistenta de canal arteria de aprox.4 mm.as dori inchiderea lui prin metoda interventionala,care sunt riscurile acestei metode,este posibila deplasarea \\\"umbrelutei\\\" in timp,interventia se face sub anestezie generala? va multumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
Complicatiile post procedurale in cazul inchiderii cu umbreluta exista, ca in cazul oricarei proceduri / manevre medicale de mare sau de mica anvergura, cu anestezie de orice tip, sau fara.
Ele sunt totusi incomparabil mai putine / mai usoare decat in cazul interventiei chirurgicale, iar printre ele se numara: hematom si mici sangerari la locul punctiei vasculare , alergie la substanta de contrast (aceasta se poate verifica foarte simplu in prealabil), reactii adverse ale anesteziei generale, infectie.
\"Umbreluta\" este confectionata din otel inoxidabil, nichel sau nitonol, si se poate trai cu ea toata viata, fara a suferi modificari, fara posibilitatea deplasarii ei.
Procedura este efectuata sub anestezie generala in cadrul laboratorului de angiografie din spitalul nostru, unde exista totodata si singura sectie de tratament minim invaziv al malformatiilor cardiace congenitale, de echipa de medici formata din Prof. Avraham Lorber si Dr. Dan Deleanu (seful sectiei de Cardiologie Interventionala Fundeni). Prof. Avraham Lorber (medic primar cardiolog, supraspecializat in proceduri minim invazive de tratament al malformatiilor congenitale cardiace la Spitalul Rambam din Haifa, Israel), va sosi la spitalul nostru intre 10.07 si 28.08 pentru proceduri si pentru consultatii. Ramane sa aflam data exacta in viitorul apropiat.
Daca aveti aceasta disponibilitate, puteti veni la centrul nostru cu scopul de a avea o discutie cu un medic cardiolog ce colaboreaza cu Prof. Lorber pentru mai multe explicatii legate de procedura, si pentru a obtine raspunsuri la intrebarile dvs. Puteti suna, pentru programarea vizitei, dar si pentru mai multe detalii, la 0731.771.111 - Iulia Ungureanu. Va dorim multa sanatate!



Neliniste

La urgenta mi sa pus stent BARE METAL STENT fara sa-mi spuna si alte alternative despre stenturi,adica ca suntsi mai performante itrebarea este; Ce solutie este pentru a inlocui stentul BARE METAL STENT cu unul performant DRUG ELUTING STENT s-au alta alternativa ca am 46 ani si vrea sa mai fac serviciu.Va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,

Din momentul implantarii, stentul BMS nu se mai poate \"schimba\" sau \"scoate\".
Daca mai aveti alte leziuni coronariene, evident ca se pot implanta stenturi active farmacologic. Din pacate nu exista alta alternativa pentru stentul deja implantat.
Pentru a fi mai informat despre calitatile si avantajele stenturilor (BMS/DES) puteti intra pe site-urile dedicate, sau puteti veni la un consult la noi la cardiologie. Multa sanatate!



Montare stent carotida

Buna ziua As dori sa stiu care sunt costurile unei astfel de interventie,pentru tatal meu care are 68 ani,a fost internat la Spitalul Municipal unde a facut Angiografia Cerebrala si are carotida dreapta infundata 80-85%,iar spitalul nu are momentan stenturi disponibil. Multumesc si astept un raspuns


ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua,

într-adevăr, este necesară o intervenţie rapida pentru ca artera să se revascularizeze. Preţul procedurii cu un astfel de Stent este de 15.000 lei, dotat cu filtru de protecţie anti embolie. Toate materialele sunt incluse, achitându-se separat doar cele 24 ore spitalizare. Va dorim multă sănătate!



Consultatii

Buna seara, Am 41 ani nu am copii si am un fibrom cu dimensiuni:90mm,70mm,67mm. as vrea sa-mi fac embolizare daca se poate.Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa fac, cam la ce pret este si un nr de telefon pentru programare.Sunt din Bucuresti si daca se fac programari siin weekend.Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,

De principiu se poate face embolizare in cazul dvs., ideal este insa sa avem o discutie telefonica pentru a putea avea mai multe detalii din partea dvs. si pentru a va putea oferi toate informatiile de care aveti nevoie. Numarul de telefon este 0731.771.111 - Iulia Ungureanu (asistenta dr. Rares Nechifor). Programarile se pot face de luni pana vineri. Daca doriti, puteti scrie si pe mail la iulia@drnechifor.ro. Asteptam raspunsul dvs.!



fibrom uterin-4.09cm

Varsta mea este de 38 de ani si nu am copii,Am fost depistata printrun eco abdominal in luna august2012 cu o formatiune regulata,hiperogena,heterogena de 3,2/3cm,localizat posterior(nodul fibromatos).In luna noiembrie 2012 la un alt consult ginecologic s.a depistat ca era de 4.09 cm,fara sangereri abundente,am urmat un tratament cu Esmya timp de 3 luni,in urma controlului din luna martie s.a depistat ca scazuse la 1 cm,dar de la prima menstruatie(martie) am observat ca este foarte abundenta si chiar cu dureri foarte mari si la o perioada de 2 saptamani.spuneti.mi va rog ce sa fac????Va multumesc frumos


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in primul rand sfatul este sa renuntati la tratamentul hormonal, care ar putea fi responsabil de menstruatia abundenta. Acest tratament are efect doar pe perioada administrarii lui, avand rolul de a pregati uterul pentru interventia chirurgicala. Recomandarea este sa veniti la un consult la noi, pentru a putea primi indicatii corecte. De principiu, avand in vedere varsta dvs. si simptomele pe care le descrieti, embolizarea ar putea constitui o solutie eficienta de tratament pentru dvs. Mai multe informatii puteti obtine sunand la numarul de telefon 0731.771.111 (Iulia Ungureanu - asistenta Dr. Rares Nechifor), sau scriind la iulia@drnechifor.ro. Asteptam raspunsul dvs.



sfatul medicului

buna seara. am fost diagnosticata cu discartroza.rezultatul la rmn este; mici osteofite marginale anterioare la nivelul vertebrelor C4C5C6;la nivel C5-C6 debord discal posterior ce amprenteaza sacul dural si ambele radacini C5 foraminal;la nivel C6-C7 minim debord discal ce amprenteaza sacul dural fara conflict disco-radicular;la nivel L5-S1 pensare posterioara a spatiului intervertebral C7-D1siL3-L4. acumulare parafluida in hipersemnal T2 in celulele mastoidiene stangi.tratament cu betaserc de 24mg de 2/zi pramistar coaxil imovane vimovo.fizioterapie. problema mea este ca ma simt tot mai rau ce probleme ar fii si ce ma sfatuiti sa fac.VA MULTUMESC!astept un raspuns.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
Va rog sa ne trimiteti RMN-ul efectuat pe adresa de e-mail iulia@drnechifor.ro. Dupa ce dnul doctor se va uita pe acesta vom vedea ce se poate face exact in cazul dvs. Multa sanatate!



hernie de disc

am o problema la coloana .in anul 2011 am facut un rmn si am aflat ca la ultimele doua inele nu mai am cartilaj , ce ma sfatuiti sa fac in continuare


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
Va rog sa ne trimiteti pe adresa de mail iulia@drnechifor.ro (asist. dr Nechifor Rares) ultimul RMN pe care il aveti. Dupa ce dnul doctor se va uita pe el va vom putea spune ce se poate face in cazul dvs. Multa sanatate!



cardiologie

Buna seara!mama mea are aparat stimulator la inima varsta dumnea-ei 76 de ani operata pe05//10/2010 in canada anul trecut in 6/03/2012 a facut un imfarct.acum am fost la spital pe data de05/06/2013 si nu am inteles mai nimic din ce mi-au spus decat ca nu mai are voie sa faca efort am cateva analize care su facut la urgenta :1.ctnl 0.003ng/ml; remark:df-(neg)(<0.019 ng/ml;wb hct%(40,0%),2.D_Dimer>5,00 ug/ml feu,3.NtproBNP 872 pg/ml,.(vn=9,45-13 sec),timp deprotrombina quick=18,9(vn=78-124%),activitate protrombinica 63% (vn=78-124%);inr 1,35 (vn=0,87-1,18); fibrinogen 644mg/dl, (vn=188-383 mg/dl si un ecg PR Int(ms)201 P/QRS/T int(ms):136 113 170;QT/QTc int(ms)404 453;P/QRs/T Axis(Deg)58 -34 40;RV1/SV5 Amp/mv;0,00 0,00;RV5/SV1 Amp/mv:0,49 0,89. Va rog frumos sa-mi spuneti adevarul cat este de grav? VA MULTUMESC ANTICIPAT! 0


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua dnul/dna Bursuc. A trebui ca mama dvs. sa efectueze de urgenta un consult cardiologic pentru evaluarea situatiei. Daca aveti nevoie de mai multe detalii ne puteti contacta la nr de telefon 0727.867.459 (Lavinia Riciu - Bucuresti) sau 0729.633.424 (Marta Croitor - Suceava).
Multa sanatate mamei!



Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.