Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

15 mai 2014

embolizare uterina


Buna ziua.Problema mea este urmatoarea:am varsta de 46ani si de cca un an am ciclu menstrual neregulat,abundent, cu cheaguri si dureri foarte mari.Am sangerari si in afara perioadei de ciclu si ma simt tot timpul ametita,obosita si anemiata.In urma cu doua zile am fost la medic si mi-am facut o ecografie endovaginala ala carei rezultate o sa vi le scriu:in AVF,contur neregulat,polifibromatos cu prezenta mai multor mioame uterine;dimensiuni corp uterin lungime 86,9mm;antero-posterior 58,3mm.Miometru neomogen prezinta un fibrom de 31,8/21,1mm pe peretele posterior intramural,un alt fibrom pe peretele anterior cu dimensiuni de 18,8/14,1mm si unul intramural ce amprenteaza cavitatea uterina de 38,7/31,2mm.Endometru cu grosimea de 8,8mm cu aspect hiperecogen.Col uterin cu lungimea de 35,5mm.Ovar stang nu se evidentiaza ecografic.Ovarul drept 31,16/24,5mm cu ecostructura normala.Fina lama de lichid Douglas.Uter fibromatos.As dori sa-mi spuneti daca pot face embolizare,daca fibroamele dispar definitiv in urma embolizarii sau este mai bine sa recurg la histerectomie.Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua d-na Magureanu,

In urma embolizarii, toate fibroamele sunt devascularizate simultan si permanent. Acest lucru inseamna ca nu va mai fi necesar sa recurgeti la histerectomie pentru a scapa de prezenta lor. Veti fi contactata pentru mai multe informatii si pentru a vi se raspunde la intrebari. Multa sanatate



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor