Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

3 iulie 2014

Tumora de 10 cm


Buna ziua, Cumnata mea in varsta de 46 e ani are un fibrom uterin ultima oara masurat la ecograf in mai 2014 de 10cm. Are dureri la ciclu, abdomen umflat ciclu abundent hemoragic si cu cheaguri mari de cate 2-3 saptamani,capilarele de la picioare se sparg continuu, a slabit destul de mult. A fost la Spitalul universitar din Bucuresti pentru embolizare unde i s/a spus ca nu poate fi embolizat deoarece este crescut pe peretele uterului fara a putea fi identificata vena/venele ce il alimenteaza, recomandandui-se histeroctomia. Insa nici ea nici familia nu suntem de acord cu acest tip de interventie.Dorim si o alta parere/consult asupra cazului, si am dori sa ne informati si asupra preturilor clinicii dvs. pentru variantele, embolizare si miotectomie fara scoaterea uterului. Este adevarat ca in aceasta perioada e hemoragii abundente ar trebui sa ia supliment de fier?


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, cel mai indicat prim pas in demersul terapetiuc este efectuarea unui consult de radiologie interventionala, la dr. Rares Nechifor. Dr. Nechifor ar putea solicita ca si investigatie, in cazul in care nu o aveti deja, o rezonanta magnetica RMN de pelvis cu substanta de contrast; aceasta ar putea preciza: dimensiunea exacta a fibromului, prezenta / absenta altor noduli de dimensiuni mai mici, gradul de vascularizatie a acestuia, raporturile cu uterul si cu celelalte organe, precum si sursele de alimentare cu sange.
Este bine, asadar, sa veniti la consultatie cu CD-ul acestei investigatii. Abia dupa aceea se va putea lua o decizie in privinta planului terapeutic de tratament pentru fibrom uterin :embolizare, miomectomie laparoscopica si embolizare+miomectomie. Pentru mai multe detalii, va rugam sa apelati 031.9300. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor