Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

16 septembrie 2014

opacitate ovalara


Buna ziua, In urma unei radiografii pulmonare : -apical dreapta, opacitate ovalara omgena, 30 x 50 mm bine delimitata inferior.Cord, aorta in limite normale. Medicul de familie m-a trimis de urgenta la Spitalul de Pneumologie. Medicul de la Spitalul de Pneumologie m-a trimis la analize de sange la laboratorul spitalului.Analizele au iesit bune. Medicul de la Spitalul de Pneumologie a spus ca nu vede probleme si sa ne vedem peste doua luni, argumentand ca nu se impune un CT toracic iradierea fiind mai nociva! Medicul de familie mi-a cerut filmul radiografiei pentru a cere si o alta parere a unui medic radiolog. Acum eu sunt speriat! Radiografia am facut-o ca urmare a unei tuse de 7-9 zile ca urmare a unei raceli.[am stat transpirat in curent]. Mentionez ca nu fumez deloc si tusesc numai daca racesc! Am 45 ani! As aprecia o parere, sunt foarte speriat! Va multumesc, Marian I.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, inainte de a intra in panica, trebuie sa mergeti mai departe cu investigatiile - aceasta inseamna ca CT-ul toracic trebuie efectuat. Exista si posibilitatea ca formatiunea care se vizualizeaza sa nu aibe vreo semnificatie patologica, insa acest lucru nu se poate preciza cu siguranta in lipsa unor investigatii mai amanuntite. In plus, avand in vedere teama care va incearca, este greu de crezut ca ea va disparea fara sa continuati investigatiile.
Examenul CT vine cu un anumit grad de radiatii, insa nu suficient de mare cat sa va puna viata in pericol. Va dorim mult succes si mai ales sanatate.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor