Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


5 noiembrie 2014

Bicuspidie aortica


Buna ziua, am 32 de ani si in urma unui control de rutina (EKG si Ecografie cardio) mi s-a pus diagnosticul de bicuspidie aortica cu usoara dilatare de aorta ascendenta 42.5 mm, bulb aortic 42, toate celelalte dimensiuni sunt normale, valvele functioneaza perfect inclusiv cea bicuspa fara regurgitari sau stenoze. Fiind prima masuratoare a aortei nu ii cunosc rata de dilatare. Nu am probleme la efort, simt cateodata o usoara incordare in piept si spate, nu am alte manifestari (palpitatii, aritmii) decat in cazul in care iau pastile cu pseudoefedrina de raceala, am facut sport de performanta (polo, basket), am 96 Kg, 181 cm, nu sunt sedentar. In aceste conditii cand considerati dumneavoastra ca ar trebui sa ma operez. Stiu deja ca este recomandat la nivel mondial interventia chirurgicala pentru bicuspidici de la 5 cm dar ma gandesc ca la dimensiunile si caracteristicile mele nu fac parte din majoritate, deasemenea ma ajuta sa stiu daca pot fi operat mini invaziv (fara implicarea sternului. Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, momentan nu pare a fi necesara interventia chirurgicala, dar se impune evaluarea ecocardiografica anuala.
Atunci cand dilatarea ajunge la 5cm, se impune interventia chirurgicala - nu exista un interval de timp exact pentru aceasta modificare, este posibil sa dureze cativa ani dar la fel de posibil este ca pacientul sa ajunga la o varsta inaintata, fara sa aibe probleme importante.
Metoda minim-invaziva nu se va putea aplica.Call Center031 9300

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.