Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


5 noiembrie 2014

DSA MULTIPLU

Am 40 de ani și am fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă clasa I NYHA -defecte septale multiple(6-4-2-1)mm,tip ostium secundum cu sunt stanga dreapta. -regurgitare tricuspidiană grad II funcțională -hipertensiune pulmonară ușoară (paps estimat 45 MMHG) -regurgitare mitrală ușoară prin prolaps simetric de ambe valve -regurgitare pulmonară ușoară. Recomandarea a fost intervenție pe cord deschis, as vrea să stiu si părerea dumneavoastră dacă întradevăr nu mai există altă posibilitate decât cea chirurgicală.


ARES

Sfatul medicului:

Buna seara, diagnosticul dvs. poarta denumirea de DSA multi fenestrat, iar in general, prezinta indicatie de inchidere interventionala. Daca orificiile se afla la distanta redusa unul fata de celalalt, atunci inchiderea se poate realiza cu un singur dispozitiv de tip "umbreluta", iar daca aceste distante sunt mai mari, se pot utiliza doua dispozitive. Indicatia corecta se stabileste in urma ecografiei transtoracice, urmate de ecografie transesofagiana. Daca medicul care v-a evaluat a efectuat deja ecografie transesofagiana iar imaginile sunt imprimate pe CD si sunt relevante, fie le puteti trimite catre noi, fie va puteti prezenta cu ele pentru evaluare in vederea inchiderii interventionale DSA, fie se poate efectua, in functie de nevoie, o noua ecografie transesofagiana care sa furnizeze masuratori precise.
Stabilirea indicatiei corecte, precum si reusita procedurii depinde de experienta interventionala a medicului intreventionist. Prof. Vasileios Thanopoulos, unul dintre inventatorii dispozitivului de tip "umbreluta" detine o experienta de aproximativ 10.000 cazuri de malformatii cardiace congenitale tratate interventional, iar in centrul nostru, lucreaza in echipa cu Dr. Dan Deleanu - seful sectiei de Cateterism Cardiac, CC. Iliescu, Spital Fundeni Bucuresti. Multa sanatate!Call Center031 9300

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.