Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

5 noiembrie 2014

DSA MULTIPLU


Am 40 de ani și am fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă clasa I NYHA -defecte septale multiple(6-4-2-1)mm,tip ostium secundum cu sunt stanga dreapta. -regurgitare tricuspidiană grad II funcțională -hipertensiune pulmonară ușoară (paps estimat 45 MMHG) -regurgitare mitrală ușoară prin prolaps simetric de ambe valve -regurgitare pulmonară ușoară. Recomandarea a fost intervenție pe cord deschis, as vrea să stiu si părerea dumneavoastră dacă întradevăr nu mai există altă posibilitate decât cea chirurgicală.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna seara, diagnosticul dvs. poarta denumirea de DSA multi fenestrat, iar in general, prezinta indicatie de inchidere interventionala. Daca orificiile se afla la distanta redusa unul fata de celalalt, atunci inchiderea se poate realiza cu un singur dispozitiv de tip "umbreluta", iar daca aceste distante sunt mai mari, se pot utiliza doua dispozitive. Indicatia corecta se stabileste in urma ecografiei transtoracice, urmate de ecografie transesofagiana. Daca medicul care v-a evaluat a efectuat deja ecografie transesofagiana iar imaginile sunt imprimate pe CD si sunt relevante, fie le puteti trimite catre noi, fie va puteti prezenta cu ele pentru evaluare in vederea inchiderii interventionale DSA, fie se poate efectua, in functie de nevoie, o noua ecografie transesofagiana care sa furnizeze masuratori precise.
Stabilirea indicatiei corecte, precum si reusita procedurii depinde de experienta interventionala a medicului intreventionist. Prof. Vasileios Thanopoulos, unul dintre inventatorii dispozitivului de tip "umbreluta" detine o experienta de aproximativ 10.000 cazuri de malformatii cardiace congenitale tratate interventional, iar in centrul nostru, lucreaza in echipa cu Dr. Dan Deleanu - seful sectiei de Cateterism Cardiac, CC. Iliescu, Spital Fundeni Bucuresti. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor