Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

6 noiembrie 2014

Forum: Intrebare


la ex.ecografic mi s-a spus ca am un nodul fibromatos de 71 mm pe peretele uterin posterior,endometru hiperecogen de 10 mm,ovar stg inomogen de 46/24 mm fara vasc la examen Doppler.diagnosticul fiind de fibrom uterin si chist ovarian stg.nu mi-a mai venit ciclul din 18 sept.si am primit tratament 5 zile Orgametril.va rog sa ma ajutati sa iau o decizie corecta.am 47 ani iar pina in sept.aveam un ciclu regulat,desi cam abundant in primele 3-4 zile.oare se instaleaza menopauza asa direct sau e vreo problema din cauza diagnosticului.va multumesc pentru sprijin


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Absenta ciclului este o problema hormonala legata de functionarea ovarelor. Ea nu are legatura cu prezenta fibromului. Este nevoie sa faceti o analiza de sange, si anume dozarea hormonilor: FSH, estradiol, progesteron, AMH. Poate fi o dereglare temporara (premenopauza) sau permanenta (menopauza).
Dezechilibrul hormonal este in acelasi timp cauza cresterii fibromului si formarii unor chisturi ovariene.

Inteleg ca ecografia ati facut-o inainte de luna septembrie cand ati avut ultimul ciclu. Va recomand sa o refaceti impreuna cu dozarile hormonale de care vorbeam mai sus. In functie de rezultatul lor aveti in principiu doua optiuni:

- daca sunteti in premenopauza este necesar un tratament hormonal (orgametril, etc) pentru a regla ciclul menstrual si de embolizare pentru a trata fibromul uterin (desigur daca acesta creste si devine simptomatic: ciclu abundent, dureros, abdomen marit, urinat frecvent etc). Histerectomia (scoaterea uterului) v-ar putea fi recomandata de unii medici insa este o masura excesiva, de care nu aveti nevoie.

- daca ati intrat la menopauza nu trebuie sa faceti mare lucru: fibromul va involua natural, la fel si chistul ovarian. Apar simptome specifice menopauzei ce se pot controla cu ajutorul unor medicamente, chimice sau naturiste. Nu este necesara embolizarea sau chirurgia.

Daca doriti, va putem ajuta in clarificarea acestei probleme de sanatate. La noi in spital se pot face toate investigatiile si tratamentele necesare. Pentru orice aveti nevoie ne puteti suna la unul din telefoanele de mai jos. Daca veti face ecografia si analizele altundeva, va rog sa-mi trimiteti prin email rezultatul lor. Astfel vom sti ce avem de facut mai departe. Dr. Rares Nechifor



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor