Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

6 decembrie 2014

infarct cu 3 stenturi


Buna ziua, Am facut infarct in 2011 si am fost stentat in 2 etape,2 stenturi in urgenta pe o artera si dupa 7 zile alt stent pe a doua artera.Cel de al doilea este di diabetologic intrucat am si diabet.Am urmat tratamentul strict cu :betaloc zok 50 mg,trombex,aspenter,sortis de 40 mg.Am mers la control la 6 luni iar acum o saptamana cand am fost,am facut si ecocord.Mi s-a spus ca mi s-a ingrosat muschiul inimii si mi-a schimbat tratamentul astfel:betaloic zok 50 mg,aspenter,sortis 80 mg si siofor in continuare scotandu-mi trombexul si inlocuindu-l cu tritace 0,25 mg . Intrebarea mea este daca este ireversibila ingrosarea muschilui inimii si daca este bine ca nu mi s-a mai dat trobex. Va multumesc f mult,astept un raspuns Cu respect, Constantin postelnicu


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Ingrosarea peretelui inimii ar putea indica cateva probleme pe care le putem diagnostica prin intermediul ecografiei cardiace. Hipertensiunea arteriala necontrolata sau o afectiune valvulara. Daca s-a introdus IECA in tratament, adica Tritace, inseamna ca trebuie controlata tensiunea arteriala mai bine. Dar, trebuie sa evaluam ecografia cardiaca pentru a da un sfat mai concret. Legat de Trombex (clopidogrel), acest medicament are indicatie de administrare timp de cel putin 12 luni de la implantare de stent pe arterele coronare. Daca stenturile au fost implantate in 2012, au trecut acele 12 luni si se poate opri administrarea de Trombex.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor