Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

17 ianuarie 2015

urgent


Buna seara!Fetita mea s-a nascut cu DSA ostium secundum cu diametru de 8mm.Saptamana trecuta am fost cu ea la control si ne-au spus ca acum diametrul este de 15mm si nu stie cauza de ce s-a marit si ca inima ei este deja obosita.fetita are 2 ani si 8 luni.am fost sfatuiti sa facem o investigatie mai amanuntita.as vrea sa stiu cat de grava este aceasta problema si ce ma indrumati sa fac.multumesc!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, fetita necesita evaluare urgenta iar daca rezultatul reflecta acelasi diagnostic, se impune tratamentul. Acesta poate fi de doua feluri - chirurgical sau interventional, cu dispozitiv de tip umbreluta. Atunci cand se poate aplica, interventia minim invaziva reprezinta prima indicatie de inchidere a defectului septal atrial datorita implicatiilor si riscurilor minime pe care le are asupra copilului. Astfel, gratie acestei metode, inima isi revine rapid la dimensiunile normale, inlaturandu-se "oboseala" dar si riscurile producerii de AVC, AIT, sindrom Eisenmenger asociate DSA netratat. Recuperarea copilului este extrem de rapida - a doua zi dupa externare poate sa se joace. In concluzie, diagnosticul nu este atat de grav deoarece exista optiunea tratamentului minim invaziv in Romania, prin intermediul medicilor cu cea mai mare experienta in domeniu: Dr. Dan Deleanu - CC Iliescu Fundeni si Prof. Dr. Vasileios Thanopoulos - cel mai experimentat cardiolog interventionist pediatru european, parte din echipa ce a inventat dispozitivul de tip "umbreluta". Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor