Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.
corectie DSA COPIL 3 ani

Buna ziua! La efectuarea unei ecografii la inima fetita mea a fost depistata cu DSA de aprox 8mm.Va rogfrumos sa imi spuneti ce se poate face in acest caz.....se poate aplica dispozitiul de tip umbreluta? Daca da...ce efecte pot aparea viitor de la acesta? Noua ni sa spus ca trebuie sa facem cel mai sigur interventia clasica.Ajutati-ma Cu un raspuns. Multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna seara, interventia cu umbreluta reprezinta indicatia de prima intentie la DSA, conform ghidurilor medicale internationale. Motivele sunt: riscurile si complicatiile asociate interventiei clasice sunt mult mai mari decat beneficiul, operatia se realizeaza in timp ce inima este oprita iar circulatia este deviata catre un sistem artificial, perioada de spitalizare este indelungata, recuperarea asemenea, cicatricea va fi semnificativa si extrem de vizibila, lucru demn de luat in seama pentru viitorul unei femei, cazurile de reaparitie a DSA post operator, mai devreme sau mai tarziu, exista. Prin urmare, avand in vedere dimensiunea defectului, nu exista niciun motiv de a opta pentru tratamentul chirurgical. Bineinteles, este de importanta vitala sa o aduceti pe cea mica pentru evaluare si confirmare a diagnosticului in centrul nostru.
Va puteti baza pe diagnosticul pe care il veti primi, pe indicatia pentru tipul de tratament si pe calitatea tratamentului in sine deoarece ARES este singurul centru din tara unde se efectueaza interventii minim-invazive pentru copii si adulti cu frecventa si consecventa.
Oricat de simplu vi s-ar fi prezentat situatia, realitatea este ca DSA poate pecetlui destinul copilului: sindrom Eisenmenger, AVC (da, se intampla la copii de 3-5 ani). Nu exista efecte negative care apar in viitor odata cu umbreluta, selectia cazurilor este esentiala pentru a putea spune lucrul acesta cu atata siguranta - nu incercam ce nu trebuie incercat. Cazurile eligibile pentru inchidere cu device se bucura de viata lunga si lipsita de restrictii sportive - avem pacienti voleibalisti, fotbalisti, atleti, dansatori, inglobare a dispozitivului in primele 6 luni de la interventie pentru o inchidere perfecta, permanenta, si sigura (materialul din care este facut dispozitivul are toate calitatile de care are nevoie: memoria formei, flexibilitate, durabilitate de o viata, biocompatibilitate, hipoalergenitate, forta, stabilitate - odata implantat, va ramane implantat. Posibilitatea ca dispozitivul sa migreze exista doar daca medicul care efectueaza interventia nu are experienta si alege o dimensiune prea mica sau un tip inoportun).
In incheiere, trebuie sa veniti initial pentru evaluare si apoi pentru inchidere, intrucat amanarea nu deserveste interesul medical al copilului, si nici interventia chirurgicala, atata vreme cat nu este necesara.Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.