Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.
Defect septal ventricular

Buna ziua! Sunt insarcinata in 31 de saptamani si in urma morfologiei s-a descoperit ca fatul are un mic defect septal ventricular.Intrebarea mea este cand se poate actiona pentru inchiderea defectului?Se poate la nastere sau la ce varsta? Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. In general, defectul septal ventricular se va inchide in momentul in care cavitatile stangi ale inimii incep sa se dilate. De regula, gradul de dilatare este direct proportional cu dimensiunea defectului: cu cat este mai mare, cu atat cavitatile sunt mai mari deci se impune corectia. Cea mai potrivita atitudine este aceea de efectua o ecografie cardiaca amanuntita imediat dupa nastere, pentru a evalua dimensiunile DSV, probabilitatea de inchidere spontana sau necesitatea si tipul interventiei de inchidere. Sansele ca DSV sa necesite corectie imediat dupa nastere sunt reduse, mai ales daca acesta este mic. Va asteptam cu viitorul bebelus in Centrul nostru, pentru ecografie cardiaca la unul dintre medicii nostri specialisti in malformatii cardiace congenitale.Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.