Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

8 mai 2015

Defect septal ventricular


Buna ziua! Sunt insarcinata in 31 de saptamani si in urma morfologiei s-a descoperit ca fatul are un mic defect septal ventricular.Intrebarea mea este cand se poate actiona pentru inchiderea defectului?Se poate la nastere sau la ce varsta? Va multumesc.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. In general, defectul septal ventricular se va inchide in momentul in care cavitatile stangi ale inimii incep sa se dilate. De regula, gradul de dilatare este direct proportional cu dimensiunea defectului: cu cat este mai mare, cu atat cavitatile sunt mai mari deci se impune corectia. Cea mai potrivita atitudine este aceea de efectua o ecografie cardiaca amanuntita imediat dupa nastere, pentru a evalua dimensiunile DSV, probabilitatea de inchidere spontana sau necesitatea si tipul interventiei de inchidere. Sansele ca DSV sa necesite corectie imediat dupa nastere sunt reduse, mai ales daca acesta este mic. Va asteptam cu viitorul bebelus in Centrul nostru, pentru ecografie cardiaca la unul dintre medicii nostri specialisti in malformatii cardiace congenitale.Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor