Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


operatie inima

Bună seara! Vă scriu în speranța că m-ați putea ajuta cu un sfat. Mama mea a fost recent diagnosticată cu insuficiență aortică de gradul 2 si tahicardie paroxistică supraventriculară. Ni s-a comunicat că trebuie înlocuită o valva. Prețul unei asemenea intervenții este de 3000 de euro, bani de care nu beneficiem, noi avand o situație materială precară. Întrebarea mea este: nu știți cumva dacă se poate efectua această intervenție prin casa de asigurari că să platim mai puțini bani? Dacă da, unde și ce acte ar trebui depuse? Vă rog, ajutați-mă cu un răspuns. Sunt disperată!!! Mulțumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, nu exista "mai putini bani" la o asemenea interventie. Discutam despre dispozitive medicale sofisticate, scumpe si in ansamblu despre o operatie cu factor ridicat de risc. Sistemul de sanatate romanesc nu funtioneaza cum am dori noi, dar nici nu il putem schimba. In aceste conditii, costul care vi s-a propus - cat timp se afla in limitele legii - este unul foarte rezonabil pentru amploarea si valoarea justa a operatiei (medicii trebuie sa achite valva respectiva, nu se primeste gratuit), iar din pacate, nu exista lucruri bune care sa ne fie oferite gratuit.