Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

4 noiembrie 2015

in sectiunea 3vase cu traheea arcul oartic trece la dreapta traheei


Nu stiu cum sa incep insa am nevoie de niste raspunsuri,sunt insarcinata in 23 de saptamani cu sarcina gemelara monocoriala biamniotica ,in urma efectuari de examen de morfologie fetala unul din fati a fost diagnosticat cu o malformatie de arc aortic trece la dreapta trahee si artera ombilicala unica.Intrebarea mea este ce riscuri sunt in aceasta situatie si ce masuri se pot lua ?cat de grav este acest diagnostic?se poate ajunge cu sarcina la termen?cum va fii viata bebelusului dupa nastere cu aceasta malformatie?se poate opera dupa nastere?astept raspunsul dvs cu nerabdare pentru ca sunt o mamica foarte ingrijorata si intru-un stres maxim, va multumesc


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna seara,
Right aortic arch - este o anomalie mult mai complexa, ce necesita o descriere mai amanuntita. Necesita in primul rand precizarea existentei sau nu a unui inel vascular realizat de catre ramurile aortei si ductul arterial in raport cu traheea si esofagul, fapt ce ar putea releva existenta unor anomalii ale mediastinului soldate cu dificultati ale respiratiei sau de inghitire dupa nastere. Acest fapt poate fi realizat printr-o ecocardiografie amanuntita sau mai ales printr-un RMN fetal, ambele efectuate cu grad sporit de dificultate, ca urmare a sarcinii gemelare. Mentionez ca pot fi si variante de right aortic arch asimptomatice, mai ales daca nu exista un inel vascular. In 20% din situatii anomaliile de arc aortic apar in microdeletia 22q11, ceea ce impune diagnostic genetic ceea ce se poate efectua doar prin amniocenteza. Deasemenea inteleg ca la acelasi fat a fost identificata si artera ombilicala unica, care per se nu are o semnificatie malformativa - desigur poate asocia un deficit de crestere, in termeni medicali restrictie de crestere intrauterina - insa in asociere cu alte semne ecografice, poate pune problema unui sindrom malformativ sau genetic. In principiu, fiind vorba despre o sarcina gemelara, biamniotica monocoriala, cu unul din feti cu evolutie buna si fara probleme, decizia de urmarire, investigatie si terapie este extrem de complexa si ar trebui gestionata de un specialist in medicina materno-fetala, obstetrician si pediatru.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor