Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

17 noiembrie 2015

Cardiomiopatie


Buna ziua. Sunt mama unei fetite de 13 ani dim jud. Vrancea. Fetitei mele i sa pus diagnosticul de cardiomiopatie non ostructiva. In data de 4-11-2015 am mers la Iasi la institutul de boli cardiovasculare si i sa facut un CT. Dupa aproape doua saptamani mi-au trimis rezultatul dar nu pe intelesul meu. Va rog din suflet sa imi spuneti despre ce este vorba, cum stau lucrurile, cat de grav este, la ce ar trebui sa ma astept si ce trebuie sa fac. Va rog sa ma ajutati. Mai jos va scriu care a fost raspunsul de la CT. Multumesc frumos. Hipertrofie mass-like a peretelui anterior al VS si portiunii anterioare a SIV cu grosimea de 21 mm in diastola comparativ cu 8mm perete liber. Nu se indentifica obstructia LVOT sau SAM. Prezenta multiple canale in grosime SIV muscular fara sunt stanga-dreapta evident (inchise?). Noncimpactare ventriculara predominant la apexul VS. Emergenta normala a arterelor coronare cu dominanta stanga. Punte musculara subtire (grosimea 2mm) in portiunea medie a LAD. Fara alte anomalii coronariene. Ingrosare pleurala focala laterotoracica dreapta 16x13x4 mm. Multumesc frumos


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in cazul acestui diagnostic, de obicei nu se intreprinde vreo interventie chirurgicala, ci se monitorizeaza. Practic, este vorba despre o ingrosare a peretilor cordului, ce duce la o afectare / ingreunare a functionalitatii sale. Daca doriti si o alta opinie, puteti veni in Centrul ARES pentru o ecografie cardiaca. Multa sanatate va dorim.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor