Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


5 ianuarie 2013

hristos a inviat .va scriu in speranta ca poate cineva ar putea sa ma ajute .am un unchi care in urm

hristos a inviat .va scriu in speranta ca poate cineva ar putea sa ma ajute .am un unchi care in urma cu 2 saptamani a fost dignosticat cu insuficienta ventriculara stanga cardiomiopatie dilativ de etiologie neprecizata brs major toata familia ne-am speriat si nu stim cat e de grava boala daca sunt riscuri de a face un infarct miocardic .in prezent ia tratament s-a lasat si de fumat dar el are o problema are 45 de ani si totusi mai vrea sa munceasca .tin sa precizez ca muncaste in constructii .momentan medicul care il supravegheaza il trimite la investigatii la iasi abia este o luna pentru ca el locuieste in barlad si nu prea au aparatura necesara .imi poate spune si mie cineva daca e grava boala daca mai poate munci si ce ar trebui sa faca in continuare va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Oana Tufaru : boala descrisa poate fi severa in functie de stadiul in care se afla; prognosticul e dat de fractia de ejectie (trebuie sa fie precizata in biletul de externare );daca boala este severa ( adica fractia de ejectie e sub 30%) exista pe langa tratamentul medicamentos ( pe care presupun ca il ia - este absolut obligatoriu) si metode noi prin care se ajuta inima sa se contracte mai eficient. Riscul nu este de infarct ; problema e ca inima s-a dilatat si nu mai are aceeasi forta de contractie. Nu se stie insa cauza din ce mi-ati scris; de aceea sunt mai multe investigatii de facut prin care se cauta cauza (aceste investigatii cat si metodele noi de tratatament sunt accesibile numai in centrele mari ); in legatura cu munca e important tot acelasi parametru (fractia de ejectie) pentru a decide. Va mai precizez ca diagnosticul de face prin ecografie cardiaca in primul rand si sper ca a fost stabilit astfel. Este un diagnostic serios care trebuie tratat ca atare, si prin investigatii si prin atitudinea terapeutica pentru ca unchiul de foarte tanar pentru o astfel de boala si trebuie intervenit acum cand a fost diagnosticat (daca se poate, evident)
Ma puteti contacta 0720276884
Daca doriti sa-l aduceti pentru o reevaluare a ceea ce a fost diagnosticat pana acum si ptr a stabili ce-i de facut o puteti face in clinica noastra.
Dr. IancoviciCall Center031 9300

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.