Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


25 noiembrie 2015

nelamuriri,intrebari


buna ziua.am o fetita de 11 ani,careia i s-a descoperit un DSA de 4mm.ni s-a recomandat evitarea efortului fizic de rezistenta si consult la o clinica de chirurgie cardiovasculara.este diagnosticata cu tiroida autoimuna de la varsta de 8 ani si 8 luni avand tratament pt aceasta cu euthyrox.ce analize ar trebui sa ii fac,cat de urgent este ,,corectia,,DSA,eventuale probleme ce pot aparea.ar trebui sa am si a doua opinie a diagnosticarii ? va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, intr-adevar, efortul fizic sustinut poate ridica probleme, pe fondul existentei DSA. De aceea, avand in vedere ca indicatia terapeutica de prima intentie (conform ghidurilor internationale) este inchiderea percutana (prin cateterism), este important ca urmatorul consult sa fie cel al cardiologului interventionist, cu repetarea ecografiei de cord. In general, momentul in care se impune corectarea DSA este cel in care se constata dilatarea, fie ea si usoara, a cavitatilor cordului. Din acel moment, se constata ca inima copilului sufera si ca neinchiderea DSA poate duce la insuficienta cardiaca. Echipa noastra este formata din Dr. Dan Deleanu (CC Iliescu Fundeni), din Prof. Vasileios Thanopoulos (Iatricon, Athena) si dr. Silvia Iancovici (Spitalul de Urgente Floreasca). Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor