Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

20 decembrie 2015

embolizare fibrom uterin


Buna ziua, Imi puteti spune va rog, in cazul unui fibrom uterin de 10 cm, la o pacienta cu varsta de 50 de ani, ce metoda recomandati? Are sens sa se efectueze o embolizare in locul unei histerectomii, avand in vedere ca nu se mai doreste o sarcina? Iar in cazul unei embolizari, exista riscul ca fibromul sa se dezvolte din nou? Multumesc mult! Numai bine, Carmen Breniuc


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, este important sa cunoastem mai multe date. S-a instalat deja menopauza? Care sunt simptomele, daca sunt? In general, are sens pastrarea uterului, atunci cand este posibil, chiar daca nu se mai doreste o sarcina, intrucat aparatul reproducator are locul lui in sistem, chiar si in absenta fertilitatii. Rata de refacere a fibroamelor post-embolizare este de 2-3% din toate cazurile, iar daca apare fenomenul de revascularizare sau devascularizarea nu s-a putut realiza complet din prima sedinta, se va efectua o noua embolizare. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor