Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


embolizare fibrom uterin

Buna ziua, Imi puteti spune va rog, in cazul unui fibrom uterin de 10 cm, la o pacienta cu varsta de 50 de ani, ce metoda recomandati? Are sens sa se efectueze o embolizare in locul unei histerectomii, avand in vedere ca nu se mai doreste o sarcina? Iar in cazul unei embolizari, exista riscul ca fibromul sa se dezvolte din nou? Multumesc mult! Numai bine, Carmen Breniuc


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, este important sa cunoastem mai multe date. S-a instalat deja menopauza? Care sunt simptomele, daca sunt? In general, are sens pastrarea uterului, atunci cand este posibil, chiar daca nu se mai doreste o sarcina, intrucat aparatul reproducator are locul lui in sistem, chiar si in absenta fertilitatii. Rata de refacere a fibroamelor post-embolizare este de 2-3% din toate cazurile, iar daca apare fenomenul de revascularizare sau devascularizarea nu s-a putut realiza complet din prima sedinta, se va efectua o noua embolizare. Multa sanatate!