Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

26 ianuarie 2016

Angioplastie - ce stent se recomanda?


Buna ziua, mama mea are un stent xience v din 2012. la momentul respectiv in afara de zona in care deja este un stent pus s-au mai observant inca doua zone cu "potential". in concluzie, ca urmare a recomadarilor medicului cardiolog currant, urmeaza sa faca o coronarografie si ma astept sa fie necesare si stenturi. pacienta are diabet, ia tratament corespunzator cu recomandarea medicului cardiolog. intrebarea mea este daca e indicat sa ma orientez catre o clinica private sau un spital specializat de stat (e.g. Fundeni)? Ce stent este recomandat? este mai efficient sa-l cumpar in avans? de unde? ce costuri implica acest lucru? mentionez ca prima coronarografie a fost facuta de Dl. Dr. Deleanu (la momentul respectiv nu a fost nevoie de stent, acesta a fost pus la a doua coronarografie) si as prefera sa il contactez tot pe dumnealui. Multumesc pentru raspuns, Silvia Ionescu


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, stimata doamna. Cu siguranta, trebuie repetat examenul coronarografic. In acel moment, vom sti cu precizie daca exista leziuni ce necesita dilatare (cel mai probabil, acesta este adevarul), si ce fel de stenturi se recomanda. In linii mari, cu siguranta va fi vorba de stenturi farmacologic active, deoarece mai ales avand in vedere contextul diabetic al pacientei, implantarea de stenturi metalice simple va fi de evitat. In afara de stenturile farmacologic active, de tipul Xcience, exista acum pe piata medicala si stenturile complet bioresorbabile. Spre deosebire de situatia din 2012, cand era permisa achizitionarea stenturilor direct de la furnizor, in spitalul in care se efectua coronarografia, astazi, aceasta posibilitate nu mai exista - nici legal dar nici practic. Va recomandam asadar, programarea coronarografiei si a eventualei angioplastii in privat. Dr. Dan Deleanu poate fi gasit in sistemul privat doar la ARES, iar pentru mai multe detalii, puteti lua legatura cu coordonatorul departamentului de cardiologie interventionala, Lavinia Riciu (031 9300). Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor