Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


30 mai 2016

Ajutor


Buna ziua Ma numesc Ionut M. Am 27 ani, 181 cm inaltime si 135 kg. De 10 ani practic culturismul, nu de performanta ci doar pasiune. In tot acest timp au fost si pauze de saptamani pana la 6 luni, din cauza unor probleme personale. Au fost si fluctuatii de greutate in aceasta pauza si anume de la 124 kg pana la 93kg. Dar dupa ce am reluat acest sport am revenit la greutatea de 124 si acum 135kg, insa nu am foarte multa grasime pe corp. De 1 an merg la sala de 5, 6 ori pe săptămână, cu antrenamente foarte 'dure'. Spun dure pentru ca folosesc greutati mari si foarte mari. Antrenamentul dureaza maxim 1 ora. Acum am nevoie de parerea dumneavoastra ca medic. De aproximativ 1 luna si jumatate simt o presiune în zona inimii(cateodata insotita de mici intepaturi) şi uneori în zona cefei care se lasa cu o durere usoara in frunte. Menţionez că aceste simptome nu le am în timpul antrenamentului, chiar ma simt foarte bine atunci. Acum cateva zile am luat tensiunea si a fost de 146/90mm/hg si 80 batai pe minut 142/90 mm/hg si 105 batai pe minut, masurata cu tensiometru de mana. 14 cu 9 o am de cativa ani si 12 cu 8 sau 13 cu 8. Recent, uneori, imi spunea ca nu imi poate masura tensiunea deoarece presiunea sangelui este mai mare de 300mm/hg. Am momente cand obosesc destul de tare cand urc treptele si senzatie de sufoc cand este cald afara. Mai mentionez ca in urma cu doi ani simteam niste intepaturi/arsuri in zona sternului dupa care m-am prezentat la urgente. Mi s-a facut EKG si mi s-a luat tensiunea ambele fiind ok, iar acum 5 ani in urma unei radiografii la plamani mi s-a spus ca am inima marita si am fost intrebat daca fac sport. In rest, nu am ameteli, nu am stari de greata, nu am tulburari de somn, de concentrare sau de vedere As dori sa stiu daca sunt normale cele mentionate mai sus, este nevoie de control cardiologic amanuntit sau trebuie sa administrez anumite medicamente. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc anticipat. cardio Cu stima, Ionut M.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. Cu siguranta, aveti nevoie de un consult cardiologic, care sa cuprinda si o ecografie de cord. In felul acesta vom sti daca inima este dilatata doar datorita sportului, sau daca se ascunde si altceva in spate. Din pacate, doar masurarea tensiunii si EKGul nu pot spune cu certitudine daca aveti o problema cardiologica sau nu; uneori, este nevoie de mai multe explorari. Este de asemenea important de stiut ce fel de dieta alimentara aveti, si daca administrati si substante energizante sau nu, informatii care vor ajuta in cadrul consultului cardiologic.Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.