Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

1 noiembrie 2016

Defect Septal Atrial


Buna seara, băiat, 4 luni, DSA 6.8-7 mm de tip Ostium Secundum, presiunea sistolica VD - 30 mmHg (rezultate ecocardiografie la vârsta de 3 luni) Spune-ți, va rog, daca e necesar de administrat un tratament medicamentos la acest moment, simptome fizice nu prezintă. La ce vârsta este necesara repetarea ecocardiografiei? Exista posibilitatea sa se micșoreze/închidă? Daca nu, la ce vârsta e cel mai bine de realizat intervenția? Mulțumesc frumos.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, va recomandam sa aduceti copilul pentru o noua ecocardiografie in centrul nostru, la dr. Silvia Iancovici, datorita competentei sale in ecocardiografie de malformatii congenitale. Daca acum defectul are 7 mm, sansele ca el sa se inchida spontan sunt apropiate de zero, deoarece conform ghidurilor medicale, daca DSA are mai mult sau egal cu 5mm la nastere, nu exista sanse semnificative sa se inchida spontan. Varsta la care este indicata interventia variaza in functie de fiecare caz in parte, unde din nou, potrivut ghidurilor, interventia trebuie realizata cat de curand posibil, dupa ce se constata dilatarea cavitatilor drepte ale inimii. In practica noastra, cea mai mica varsta la care s-a inchis DSA a fost de 5 luni in momentul interventiei. Pentru mai multe informatii, puteti apela 0731 771.111. Multa sanatate celui mic.



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor