Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Defect Septal Atrial

Buna seara, băiat, 4 luni, DSA 6.8-7 mm de tip Ostium Secundum, presiunea sistolica VD - 30 mmHg (rezultate ecocardiografie la vârsta de 3 luni) Spune-ți, va rog, daca e necesar de administrat un tratament medicamentos la acest moment, simptome fizice nu prezintă. La ce vârsta este necesara repetarea ecocardiografiei? Exista posibilitatea sa se micșoreze/închidă? Daca nu, la ce vârsta e cel mai bine de realizat intervenția? Mulțumesc frumos.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, va recomandam sa aduceti copilul pentru o noua ecocardiografie in centrul nostru, la dr. Silvia Iancovici, datorita competentei sale in ecocardiografie de malformatii congenitale. Daca acum defectul are 7 mm, sansele ca el sa se inchida spontan sunt apropiate de zero, deoarece conform ghidurilor medicale, daca DSA are mai mult sau egal cu 5mm la nastere, nu exista sanse semnificative sa se inchida spontan. Varsta la care este indicata interventia variaza in functie de fiecare caz in parte, unde din nou, potrivut ghidurilor, interventia trebuie realizata cat de curand posibil, dupa ce se constata dilatarea cavitatilor drepte ale inimii. In practica noastra, cea mai mica varsta la care s-a inchis DSA a fost de 5 luni in momentul interventiei. Pentru mai multe informatii, puteti apela 0731 771.111. Multa sanatate celui mic.Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.