Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


FIBROM UTERIN 6 cm

Buna ziua, ma numesc Ana Anane, sunt din Constanta si am fost diagnosticata la varsta de 30 de ani cu fibrom uterin, care la acea data avea 3 cm. Acum am 59 de ani si fibromul are 6 cm. Sunt de 14 ani la menopauza dar nu s-a resorbit deloc. Nu am avut niciodata sangerari. Mi s-a sugerat la controalele facute sa ma operez. Intrebarea mea este daca pot face embolizare? Multumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, embolizarea fibromului uterin este recomandată femeilor care încă nu au intrat la menopauză. Acest lucru se datorează faptului că, în perioada fertilă, fibromul este alimentat cu sânge, de aceea el tinde să crească şi să cauzeze simptome, ceea ce nu se întâmplă şi în perioada menopauzei. Astfel, embolizarea nu poate fi metoda optimă de tratament pentru femeile ajunse deja în perioada menopauzei. Recomandarea noastră este aceea de a vă adresa unui medic specialist ginecolog pentru a vă ajuta să urmaţi un tratament adecvat. Pentru programări la consultaţii ginecologice, vă rugăm să apelaţi numărul de telefon: 031 9300. Multă sănătate!Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.