Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

5 ianuarie 2013

Mariana: Am 40 de ani si de vreo 15 ani sunt luata in evidenta la medicul de familie ca hipertensiva


Mariana: Am 40 de ani si de vreo 15 ani sunt luata in evidenta la medicul de familie ca hipertensiva.Anul trecut in luna martie am fost la cardiolog,unde mi s-a gasit tensiunea 20/10.M-a internat si mi s-a pus diagnostic:HTA es gr 3 risc foarte crescut,cardiomiopatie hipertensiva,obezitzte gr 1,hipercolesterolemie.De atunci iau tratament continu si tin regim.Tensiunea este in limite normale,dar in momentul in care ma enervez, am emotii sau chiar cand merg la control la cardiolog am tensiune mare(16-17).Mi-a spus medicul cardiolog ca am tulburari neurovegetative anxioase si iau vagostabil la nevoie iar pentru hipertensiune iau nebilet si tertensif.Am luat si zomen si pravator,dar i-am cerut medicului sa-mi scada doza pentru ca-mi scadea prea mult tensiunea.Am perioade cand ma simt foarte ametita,cand este cald simt o stare de rau,am apasare in piept si lipsa de aer. Cu toate ca mi s-a spus ca nu am angina pectorala,totusi de ce am starile astea?Si ce se poate intampla daca nu mai iau nici un fel de tratament?Va multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Ptr Mariana: Este necesar sa luati medicamentele asa cum sunt ele recomandate, pentru altfel riscati s creasca foarte mult tensiune arteriala si sa apara complicatii. Tensiunea arteriala trebuie mentinuta <140/90mmhg. daca va enervatisau faceti efort e posibil sa creasca si peste aceasta valoare, dar important este ca masurata in repaus,linistita sa fie <140/90mmHg. Daca depaseste aceasta valoare trebuie schimbat tratament. Sa va masurati TA in starile pe care le descrieti. este poasibil sa creasca. si ar fi bine sa efectuati un test de efort ECg.
Dacava pot ajuta contactati-ma : 0720276884
Dr IancoviciAcest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor