Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Adenom de prostata

Bună seara! Tatăl meu, în vârstă de 71 de ani, a fost operat endoscopic, prin uretră, în urmă cu două săptămâni, de adenom de prostată. La externare starea sa de sănătate a fost ameliorată. Ulterior a urmat tratament cu antibiotic, însă a prezentat o scurgere verzuie, de culoarea frunzei de spanac. Sâmbătă a ridicat niște roți de mașină și a lucrat ceva prin grădină, iar a doua zi l-a pornit o hemoragie. Oare sângerarea are legătură cu efortul depus sau e doar o complicație post-operatorie? Ar putea fi ceva grav? Ar necesita o nouă intervenție? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!


ARES

Sfatul medicului:

Bună ziua, vă rugăm să vă adresaţi serviciului medical în grija căruia a fost pacientul. Personalul medical de acolo cunoaşte deja cazul pacientului şi vă poate spune despre ce este vorba. De asemenea, dumnealor vă pot spune dacă este vorba de o complicaţie post-operatorie sau dacă este nevoie de o nouă intervenţie. În spitalul nostru, adenomul de prostată se tratează prin embolizarea arterelor care alimentează acel adenom. Această procedură este o procedură sigură, cu rată mică de complicaţii, intervenţie care nu implică tăieturi, ci doar o mică puncţie la nivelul braţului stâng. Pacientul pleacă imediat acasă, urmând să revine la controlul periodic. Revenim, însă, la recomandarea iniţială şi anume, vă rugăm să luaţi legătura cu medicul care a efectuat intervenţia pentru descoperi cauzele acestor simptome. Vă dorim multă sănătate!