Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

5 ianuarie 2013

D-le doctor, apelez la amabilitatea Dvs, cerindu-va un sfat,o parere fata de starea de sanatate a ta


D-le doctor, apelez la amabilitatea Dvs, cerindu-va un sfat,o parere fata de starea de sanatate a tatalui meu in varsta de 81 de ani. Iata coordonatele asa cum reies ele din biletul de externare: Diag.externare: cardiopatie hipertensiva. Diag.secundar: Sechele infarct miocardic inf Angina pectorala de efort cu prag redus:EcG pozitiv HTAE GRD III risc inalt Dislipidemie mixta Insuf.renala cronica- RAF Epicriza Internare ptr dureri toracice la mers,la efort mic, la pacient hipertensiv,dislipidemic. Obiectiv: stare gen.buna,fara dispnee,fara staza periferica TA 170/80mmHg AV=60/min regulat,rare crepitatii pulmonare difuze. ECG-RS 60/min cu rare essv,unda Q in teritoriul inf si aplatizare de ST in VS-V6 si D1,aVL. Test de efort ECG cu durere toracica si subdenivelari+2mm in terit inf-lateral persistente>5min in recuperare. Eco cord HVS concentrica (12mm),VS nedilata,Fevs 50%, struct cicatriceala perete inf intraparietal regurgitare mitrala severa. Biologic: fara anemie, fara sd.inflamator,fara crestere enzimatica miocardica la determinari repetate. Retentie azotata fixa ; creatinina 1,69mg/dl uree 67mg/dl Pe perioada internarii nu repeta durerea toracica. Cam astea sant datele d-le doctor, plus o concluzie care apare pe un buletin ecocardiografic, adica: HVS usoara disfunct diastolica tip relaxare intarziata. Tratamentul este urmatorul : Aspenter,plavix,betalok,norvasc,furosemid,crestor,preductal,prestarium,olicard. + regim alimentar As dori daca se poate sa aflu, cum evaluati Dvs situatia, ce sanse sant ca el sa mai traiasca ceva ani, mai ales ca am inteles ca o operatie de by bass comporta riscuri considerabile la varsta lui. Acum este acasa si desigur nu va iesi citeva saptamini, mai ales ca este atit de frig. As vrea sa stiu care este limita maxima de efort pe care o poate face un om in situatia lui.,adica daca vremea permite poate sa iasa 1/2 h pe afara la mers de voie ???? Sarea trebuie suprimata in totalitate sau e permisa o cantitate mica si daca da, care este aceea ?? Exista si i-ar pride bine oare, medicamente naturiste cu care ar putea sa se mai ajute ?? O informatie nefericita de ultima ora este ca stand pe scaun si citind ziarul i s-a facut rau, si-a pierdut constienta,a cazut si s-a lovit la cap, dar spre norocul lui, si-a revenit. In fine, nu stiu ce sa mai cred, tratamentul nu vi se pare un pic excesiv?? Am citit prospectele si sant destul de multe efecte secundare. Ce credeti ??? Ce alceva ar trebui sa mai stim , sau sa facem ca lucrurile sa mearga bine?? In speranta ca-mi veti raspunde si mie , va multumesc foarte mult cu toata stima si consideratia. ( I.Savulete)


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Pt. Dna Irina Savulete: Patologia cardiaca descrisa in biletul de externare este destul de grava, se poate intampla ca starea sa i se agraveze oricand. Inteleg ca nu a efectuat coronarografie. Este o investigatie prin care se vad arterele inimii si se decide daca se pot rezolva leziunile cu stenturi( proteze vasculare) sau e necesar bypasssul. Pentru ca starea tatalui dvs sa ramana in limite acceptabile trebuie respectate anumite reguli, in afara faptului ca tratamentul il va lua cu strictete in fiecare zi.
- control cardiologic periodic( la 6 luni si mai des daca starea se agraveaza).
- sa evite frigul, efortul fizic( daca ii apare durere in piept la efort, acel efort nu mai trebuie repetat). Se poate plimaba cand vremea va fi mai buna.
- sa aiba intotdeauna nitroglicerina la indemana. daca apare durerea in piept va pune nitroglicerina sub limba, daca nu trece il aduceti la spital.
masurati-i tensiunea arteriala, sa nu scada prea tare cu toate medicamentele luate( daca scade sub 100/60 dozele de medicamente trebuie scazute de catre medic) Aceasta poate fi explicatia pierderii dde constienta pe care a avut-o.
Daca doriti o evaluare cardiologica periodica in clinica noastra contactati-ma Dr.Iancovici 0720276884Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor