Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Am 44 de ani si inca de la varsta de 18 ani am aflat ca sufar de hipertensiune arteriala cu ocazia u

Am 44 de ani si inca de la varsta de 18 ani am aflat ca sufar de hipertensiune arteriala cu ocazia unor controale medicale obligatorii fara sa mi se precizeze cauzele.N-am luat in serios acest lucru decat acum 5 ani cand am si inceput un tratament cu Nebilet 5mg/1-zi la care s-a adaugat ulterior Tertensiv si de vreo 6 luni Leridip.Valorile tensiunii au fost intre 160/100 la inceputul tratamentului si130/90 in momentul de fata.Acum sunt in strainatate cu serviciul si pentru a continua tratamentul m-am prezentat la un consult de specialitate unde in urma unor investigatii ,ekg,radiografie toracica, mi s-a spus ca as avea o torsionare a aortei care de fapt ar fi si cauza tensiunii crescute schimbandu-mi tratamentul luat pana acum cu Coaprovel 300mg/25mg/1-zi.Ce parere aveti de tratament si in ce considerati ca ar consta vindecarea?Este vorba de o coarctatie de aorta fiind necesara interventia chirurgicala?Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Pt. Dl Marin: coarctatia de aorta inseamna ca aorta este ingustata imediat dupa iesirea sa din inima. de aceea in partea superioara a corpului Tensiunea arteriala este crescuta in schimb in zona infeioara a corpului este scazuta( inclusiv la nivelul rinichilor, care sunt astfel slab vascularizati). Indicatia chirurgicala se stabileste in functie de gradul de stenoza la nivelul aortei si de complicatiiile aparute.
In clinica in care ati fost diagnosticat s-a stabilit incicatia de operatie sau au decis ca trebuie sa ramaneti cu tratament medicamentos?