Întreabă MediculFolosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


Buna ziua mama mea 64 ani a avut acum o saptamana un accident vascular ischemic va scriu diagnosticu

Buna ziua mama mea 64 ani a avut acum o saptamana un accident vascular ischemic va scriu diagnosticul de pe foaia de iesire din spital asa cum il descifrez


ARES

Sfatul medicului:

Pt dna Aura Pop: 1. Pentru determinarile ulterioare este de preferat sa gasiti un laborator care sa va furnizeze rezultatul in aceeasi zi pentru ca in functie de valoarea INR se decide doza ulterioara de Acenocumarol( valoarea rezultatului nu este influentata, dar trebuie sa va fie furnizata rapid). de aceea este bine sa adminstrati acenocumarolul seara pt doza poate fi stabilita in functie de INR.
2. Valoarea INR trebuie sa se incadreze intre 2 si 3.( sub 2 tratamentul este ineficient si trebuie crescuta doza, peste 3 apare riscul de sangerare si trebuie redusa doza)
3. Pentru prevenirea AVC este esential ca valorile INR sa se incadreze intre 2 si 3, adica tratamentul cu acenocumarol sa fie eficient.
Este important de stiut care este sursa emboliei( evaluare prin ecografie cardiaca, ecografie Doppler arterial). Daca ritmul cardiac este fibrilatie atriala probabil ca aceasta este explicatia emboliei.Call Center031 9300

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Spitalul Ponderas

Bld. Nicolae Caramfil nr. 85A, Sector 1, Bucuresti, incinta Spitalului PONDERAS

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.