Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


20 martie 2013

Uter mult marit, fibromatos, polinodular


Buna ziua, Va scriu in numele surorii mele in varsta de 48 ani (domiciliata in municipiul Constanta) care, in urma unei hemoragii puternice, s-a prezentat la medicul ginecolog si a fost diagnosticata cu uter fibromatos. EXAMEN ECO PELVIS - Uter mult marit, 190/85/110 mm, contur boselat, poliarcuat. Regiunea fundica este situata pana in vecinatatea liniei ombilicale abdominale. Miometrul este neomogen cu numerosi noduli, diametrele nodulilor sunt cuprinse intre 15 mm la 45 mm. Au structura neomogena fara alte elemente eco atipice. - Nu se evidentiaza linia endometrului in contextul structurii polinodulare a miometrului. - Vezica urinara, incomplet umpluta (37 ml) si artefactele date de lumenul digestiv, impiedica alte aprecieri la nivelul anelelor uterine. - fara lichid peritoneal. EXAMEN ECO TIROIDIAN Glanda tiroida, cu diametre normale. Structura omogena, global hiperecogena. - Fara circulatie vasculara particulara a interstitiului tiroidian. - LD = 13/15/40 mm; LS = 13,5/13,5/41 mm. - LS evidentiaza, cativa pseudonoduli hipoecogeni, imprecis delimitati de 2 mm, fara alte elemente atipice. Un singur nodul situat la polul sau inferior, de aproximativ 9 - 10 mm, bine delimitat, fara vascularizatie particulara, ce asociaza un chist de 2 mm in structura sa (aspect eco sugestiv pentru un nodul colloidal benign). - Istm de 1,5 mm. - Lanturile ganglionare laterocervicale, cu aspect eco normal. Pe scurt problema este in felul urmator: La 40 ani s-a instalat premenopauza. In urma sfatului medicului a facut 3 injectii cu progesteron, un an si jumatate a avut ciclu normal dupa care a urmat un tratament cu Duphaston 6 luni, 2 luni pauza si apoi la sfatul medicului a continuat pana in septembrie 2012 cand la intrerupt. In acest moment, pentru oprirea hemoragiei i s-a prescris Cyclo-Progynova si din nou Duphaston. Sora mea nu a avut niciodata contact sexual (virgo intacta), este obeza (123 Kg), are ulcer varicos (picior stang), inima este pozitionata pe orizaontala, are incontinenta urinara. In urma celor prezentate va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedam in continuare? Ni s-au prezentat urmatoarele variante: Deflorare chirurgicala si chiuretaj sau operatie de histerectomie totala pe cale clasica. Ce ne recomandati? Embolizarea se preteaza la un pacient cu aceste probleme de sanatate si in acest caz este sigur ca problema pe care o are se va rezolva? In cazul in care ne hotaram pentru una din interventiile specificate mai sus mai este nevoie sa ia tratamentul prescris avand in vedere faptul ca in 2006 cand sora mea a inceput tratamentl cu Duphaston avea 75 kg si pana la sfarsitul lui 2012 a ajuns la 123 kg? Va multumesc! Carmen


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, pacienta are indicatie pentru embolizare; este recomandata si repetarea consultului ginecologic si a ecografiei, in aceeasi zi cu interventia.

Internarea este de 24 de ore, iar pentru programare sau informatii suplimentare puteti suna la 0731.771.111 - Iulia Ungureanu (asistenta dr. Nechifor), sau scrie la iulia@drnechifor.ro.

Multa sanatate!Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.