Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


14 aprilie 2013

Uter fibromatos, fibroame in sarcina

Intrebarea este pentru d-ul Dr. Rares Nechifor. Locuiesc din Ploiesti, am varsta de 39 ani, sunt insarcinata in 20 saptamani si am o multime de probleme de sanatate. La momentul actual am 3 fibroame: 70mm la nivelul cantului uterin stang, 50mm la nivelul peretelui lateral stang, 47mm la nivelul cantului uterin drept. Cel mai mare a fost de 50mm la inceputul sarcinii cind l-am depistat, intre timp a crescut, iar cel din dreapta este nou facut in sarcina. Nu am avut fibroame niciodata pana la aceasta varsta. Am pierdut 4 sarcini pana cum, in decursul a 13 ani, nu s-a stiut din ce cauze; cu aceasta sarcina am descoperit ca am trombofilie, ma tratez cu clexan si sunt sub observatie la Fundeni, d-na Dr. Uscatescu. Aceasta sarcina este foarte importanta pentru mine si sotul meu. Acum o saptamana am stat internata la maternitate cu dureri foarte mari din cauza fibromului mare. M-au vazut 2 chirurgi si m-au sfatuit ca inca nu sunt de operat. M-ar interesa, in cazul meu, daca se poate face embolizare si ce riscuri pot surveni. Multumesc pentru intelegere. Cu stima, Roxana Ivan


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,

Dat fiind faptul ca sunteti insarcinata deja, situatiile in care se poate face embolizare sunt putine. Una dintre ele presupune hemoragia severa ce poate surveni din cauza fibroamelor.

Recomandarea este sa efectuati initial un examen RMN de pelvis, cu care apoi sa va prezentati la un consult la ginecologul nostru, apoi la Dr. Nechifor pentru a se putea evalua corect ce se poate face.

Va dorim multa sanatate si va asteptam!Call Center031 9300

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.