Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


5 iulie 2013

Despre DSA


Am fost diagnosticata cu DSA la varsta de 22 de ani cand eram insarcinata in 4 luni,pana atunci nu am stiut ca sufar de asa ceva.Nu m-am operat,dar nici nu pot sa zic ca ma simt foarte rau.Am palpitatii,iar cateodata simt o apasare pe inima si nu am aer,dar imi trece repede.Ieri am fost la un medic si mi-a zis ca sunt foarte rau,am DSA mare(intins)si mi-a zis sa nu mai aman operatia pt ca s-ar putea ca peste 5 ani sa nu mi se mai poate face nimic.Tot medicul mi-a zis ca varsta minima de trai a celor care au DSA neoperabil este de 35 de ani,eu avand deja 26.Mie imi e foarte frica sa ma operez,pt ca am o fetita de 3 ani si jumatate si imi este frica ca mi s-ar putea intampla ceva in timpul operatiei.E o operatie pe cord deschis,la inima,deci se pot intampla multe si nu as vrea sa ramana fata mea fara mama.Ce ma sfatuiti sa fac,nu se poate sa existe si alte remedii,inafara operatiei? stiu ca numai prin operatie se poate inchide defectul,dar nu exista ceva remedii pt a mai putea amana operatia? sa nu mi se agraveze defectul mai rau? astept rasp.va multumesc.Va rog frumos,daca puteti,sa ma ajutati.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in afara operatiei exista metoda închiderii defectului pe cale minim invaziva, prin intermediul implantarii unui dispozitiv de tip umbreluta in orificiu. Nu presupune o tăietura, ci o intepatura, o punctie, la nivelul a arterei femurale ( localizata in picior), prin care se introduce un tub fin, mai subtire decat vasul de sange ce are rolul de a conduce „umbreluta“ la locul defectului.

Procedura este simpla dar rara, se efectuează doar la spitalul nostru, de catre o echipa formata din medici de varf din Romania si din strainatate.
Va recomandam un consult cu ecografie, pentru a determina marimea reala a defectului, in urma careia sa stim cu precizie daca va putem ajuta sa evitați chirurgia pe cord deschis.
Pentru informatii/programare, puteti apela 0731.771.111 sau puteti scrie si trimite documentele medicale la iulia@drnechifor.ro.
Varianta trimiterii documentației va va ajuta mai ales daca va aflati la distanta de Bucuresti. Multa sanatate, si..curaj, va fi bine!Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.