Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


donarea sangelui

Buna ziua! Am si eu o intrebare cu privire la donarea sangelui. Eu sunt pro acestei activitati, mi se pare un gest nobil si am ramas dezamagita cand am aflat ca in Romania nu se prea doneaza sange. L-am intrebat pe un prieten de ce nu doneaza si mi-a spus ca nu e bine sa donezi sange de mai multe ori deoarece organismul se obisnuieste cu donarea si incepe sa produca prea mult sange care trebuie obligatoriu donat, altfel risti sa ai in exces unele substante in corp, adica sa depasesti limitele normale ale analizelor. Voiam sa va cer parerea in legatura cu aceasta problema. Va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. Din punct de vedere medical, nu exista o problema de adona o unitate de sange (250ml) la 6 luni. Organismul nostru are un mecanism perfect pus la punct pentru a suplimenta sau a scadea orice substanta nutritiva sanguina. Succes la donare!