Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

8 august 2013

Informatie


Buna seara si va rog frumos sa ma scuzati pentru ca va dernjez . Il am si eu pe bunicul meu in varsta de 81 de ani care are niste probleme la inima a facut pana acum doua infarturi a fost internat de cateva ori in Sp. Judetian din Galati , iar medicul de aici i-a recomandat sa faca o coronarografie si sa i-a legatura cu un prof.dr in cardiologie care sa-l sfatuiasca ce sa faca mai departe eventual daca ar fi vorba de o interventie chirurgicala. Cu ce documente trebuie sa vina acolo si cat costa ? Multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, dupa cum prezentati situatia, coronarografia trebuie efectuata urgent pentru evaluarea gradului de afectare al vaselor ce alimenteaza inima cu sange .Pe parcursul acestei evaluari, cardiologul interventionist ce o efectueaza va proceda la tratarea vaselor afectate (ingustate, infundate) montand mici proteze metalice tratate cu material farmacologic - stenturile active -ce au rolul de a redeschide vasele si de a relua circulatia sangelui, prevenind astfel un eveniment tragic pentru un pacient de 81 de ani - un al treilea infarct miocardic. De mentionat este faptul ca procedura nu este chirurgicala, ci minim invaziva - ceea ce inseamna ca:
1. pacientul nu va fi taiat, ci doar intepat la nivelul radacinii coapsei - prin intepatura se introduce un tub subtire, mai subtire decat diametrul arterei, care va fi condus pana la inima. Odata ajuns acolo, prin el se conduce mica proteza metalica ce are rolul de a corecta "stricaciunile".
2. pacientul va fi constient pe toata durata procedurii - va comunica permanent cu medicul ce ii va explica fiecare manevra pe care o intreprinde. Anestezia nu este necesara - procedura nu doare deloc.
3. internarea va fi de 24 de ore.
4. recuperarea va fi imediata.

In boala coronariana, timpul are un rol foarte important, pacientul depinzand de multe ori de viteza de reactie si de disponibilitatea celor din jurul lui pentru a primi tratamentul cel mai avantajos pentru el - angioplastia cu stent - caci asa se numeste procesul descris mai sus.Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor