Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


12 august 2013

reembolizare


BUNA ZIUA , am facut embolizarea acum un an la tg mures pt un fibrom subseros de 7 cm acum sa revascularizat dupa un an si are 9 cm.si ma dor si ovarele , se mai recomanda o noua reembolizare? mai sunt si alti noduli mai mici care au aparut ,medicul ginecolog mi-a recomandat histerectomie,la un nodul de 9 cm revascularizat se mai recomanda o noua interventie de reembolizare? multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
De principiu, daca dupa embolizare vascularizatia fibromului nu s-a stins complet, se recomanda o noua embolizare. Acest lucru nu reprezinta o dovada de esec a procedurii initiale; intr-un procent restrans de cazuri, din cauza vascularizatiei bogate, tortuoase a nodulilor, a volumului mare al acestora, este necesara o noua interventie care sa o completeze pe prima. In spitalul nostru, se asigura reembolizarea gratuita in cazul in care interventia initiala a fost efectuata tot la noi.
Evaluarea corecta a necesitatii de re-interventie se face pe baza ecografiei dotata cu sistem power doppler tisular (transvaginala sau abdominala), sau si mai bine, a examenului RMN pelvin cu substanta de contrast. Daca una din aceste investigatii va arata vase sanguine active importante la nivelul fibromului, vase ce ar putea sprijini hranirea nodulului, atunci se va proceda la reembolizare. Uneori, se poate constata prezenta unor vase de calibru mic, catre periferia fibromului (spre margini), dar care nu prezinta un motiv real de ingrijorare. Este importanta, asadar, o evaluare corecta - atat din partea medicului ginecolog / ecografist ce efectueaza investigatia de control, dar si a radiologului interventionist ce a efectuat procedura. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la iulia@drnechifor.ro sau sa sunati la 0731.771.111. Multa sanatate va dorim!Call Center031 9300

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.