Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

12 august 2013

reembolizare


BUNA ZIUA , am facut embolizarea acum un an la tg mures pt un fibrom subseros de 7 cm acum sa revascularizat dupa un an si are 9 cm.si ma dor si ovarele , se mai recomanda o noua reembolizare? mai sunt si alti noduli mai mici care au aparut ,medicul ginecolog mi-a recomandat histerectomie,la un nodul de 9 cm revascularizat se mai recomanda o noua interventie de reembolizare? multumesc


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
De principiu, daca dupa embolizare vascularizatia fibromului nu s-a stins complet, se recomanda o noua embolizare. Acest lucru nu reprezinta o dovada de esec a procedurii initiale; intr-un procent restrans de cazuri, din cauza vascularizatiei bogate, tortuoase a nodulilor, a volumului mare al acestora, este necesara o noua interventie care sa o completeze pe prima. In spitalul nostru, se asigura reembolizarea gratuita in cazul in care interventia initiala a fost efectuata tot la noi.
Evaluarea corecta a necesitatii de re-interventie se face pe baza ecografiei dotata cu sistem power doppler tisular (transvaginala sau abdominala), sau si mai bine, a examenului RMN pelvin cu substanta de contrast. Daca una din aceste investigatii va arata vase sanguine active importante la nivelul fibromului, vase ce ar putea sprijini hranirea nodulului, atunci se va proceda la reembolizare. Uneori, se poate constata prezenta unor vase de calibru mic, catre periferia fibromului (spre margini), dar care nu prezinta un motiv real de ingrijorare. Este importanta, asadar, o evaluare corecta - atat din partea medicului ginecolog / ecografist ce efectueaza investigatia de control, dar si a radiologului interventionist ce a efectuat procedura. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la iulia@drnechifor.ro sau sa sunati la 0731.771.111. Multa sanatate va dorim!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor