Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

13 decembrie 2013

embolizare noduli fibromatosi


Pentru fibroamele mici este recomandata embolizarea? Mentionez ca nu am niciun simptom care sa ma deranjeze, ciclul etse normal si regulat...problema mea este ca nu pot ramane insarcinata. Va scriu mai jos datele din buletinul ecografic in speranta ca voi primi un raspuns din partea dvs. Uter in pozitie normala 79mm/37mm, prezinta in peretele anterior spre cornul drept un nodul fibromatos de 22mm diametru, in peretele posterior un altul de 43mm, iar in peretele lateral stang un altul de 33mm. Endometru omogen, 10mm la nivelul corpului, vizibil pana la col, fara colectii fluide intracavitar. Col uterin cu structura omogena, 33mm diametru transvers, prezinta cateva chiste Naboth mici. Ovar drept 35mm/23mm prezinta un folicul de 15mm si mai multi foliculi mici. Ovar stang 32mmm/17mm prezinta mai multi foliculi mici. Colectie in cantitate mica in Douglas. Vezica urinara fara calculi. Va multumesc anticipat!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua,
Embolizarea este eficienta atat pentru fibroamele unice, de diferite dimensiuni dar si pentru polifibromatoza de dimensiuni medii sau mici.

In urma embolizarii, toti nodulii se "incarca" cu particule, devascularizarea lor producandu-se simultan si cu efect permanent - uterul nu va mai dezvolta alte formatiuni fibromatoase. Este apoi recomandata o perioada de 3-6 luni de asteptare (in acest timp va veti proteja de posibilitatea aparitiei unei sarcini), timp in care toate fibroamele se vor resorbi si vor lasa uterul sanatos, astfel incat sarcina sa se poata instala si mentine, in conditii de siguranta.

Recomandarea este aceea de a efectua embolizarea, bineinteles cu evaluare ginecologica (consult si ecografie) riguroasa in prealabil. Atat investigatiile cat si interventia pot avea loc in Centrul nostru, la standarde inalte.
Daca va mai putem ajuta si cu alte informatii, nu ezitati sa ne scrieti sau sa ne sunati.Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor