Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


cardilogie

Azi noapte am avut un episod foarte urat. M-am trezit neputand sa respir. De obicei am tensiunea foarte mica (9 cu 5 iar bataile inimii in jur de 60. Mi-am luat repede tensiunea iar valorile erau crescute (repet ca se raporteaza la normalitatea mea ): 11 cu 8 si 70 bataile inimii. Degetul mic de la mana s-ga este amortit si din cand in cand am si dureri in zona sanului drept. Mama mea are cardiopatie ischemica. De curand am facut o EKG si pare a fi in ordine insa eu nu sunt linistita mai ales ca simt uneori ca si cum in zona inimii s-ar goli ceva. Spuneti-mi va rog ce examene ar trebui sa fac pentru a sti exact ce se intampla. Am dintotdeauna colesterolul foarte mare ( aprox. 300) avand si hepatita B cu tratament facut cu interferon. De asemenea zilnic iau eutirox de 50 pentru tiroida. Va multumesc.


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua stimata doamna; dupa cum descrieti situatia - atat simptomele pe care le experimentati, cat si istoricul de boala cardiaca pe linie materna - se poate concluziona faptul ca aveti nevoie de un consult cardiologic riguros. Electrocardiograma este un instrument extrem de util in diagnosticarea bolii coronariene, insa nu este suficient. Se impune o investigare amanuntita, care sa includa si ecografie cardiaca si eventual, test ECG de efort. La nevoie, se poate monta si un aparat holter ECG care sa monitorizeze activitatea cardiaca pe o perioada de 24 de ore. Situatia dvs. medicala trebuie evaluata in ansamblul ei pentru a putea desprinde un diagnostic, si apoi un plan terapeutic exact. In spatele simptomelor se poate ascunde o boala coronariana - de aceea, investigatiile nu vor fi neglijate si nici amanate. Pentru programari, va stau la dispozitie numerele noastre de telefon. Multa sanatate!