Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

16 ianuarie 2014

dsa


buna seara,sunt aproape doi ani de cand am aflat ca am dsa de tip ostium secundum,atunci eram insarcinata si de cateva luni au inceput bataile inimii sa fie neregulate si chiar sa ma doara in piept ce ar trebui sa fac?va multumesc!


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in cadrul spitalului Ponderas exista singura sectie dedicata Malformatiilor cardiace congenitale (Centrul ARES Bucuresti) - copii si adulti; aici se evalueaza si se trateaza pe cale interventionala, minim-invaziva, defectele septale si ventriculare (si numai) cardiace.
In centrul nostru efectueaza tipul acesta de interventii o echipa mixta - formata din specialisti romani si straini - iar prima data posibila pentru programarea unei interventii va fi ziua de 13 februarie 2013. Din echipa de medici fac parte dr. Dan Deleanu - seful sectiei de Cardiologie Fundeni si Prof. Vasilios Thanopoulos - Director, Interventional Pediatric Cardiology, Iatricon Medical Center, Athens, Greece. Pana la acea data, insa, este indicat sa veniti cu cel mic la noi pentru evaluare - pentru masurarea defectului si pentru stabilirea planului terapeutic.
Interventia consta in implantarea unui dispozitiv de tip "umbreluta" in defect, cu scopul de a il inchide. In viitorul apropiat, tesutul muscular cardiac se va dezvolta, acoperind dispozitivul. Totul se petrece fara a fi necesara deschiderea toracelui, prin cateterism cardiac - dispozitivul se insereaza printr-un cateter implantat in artera femurala; durata este de aproximativ 30 de minute, iar recuperarea imediata, efectul fiind permanent.
Defectele septale - atriale sau ventriculare - trebuie inchise; faptul ca dvs. prezentati simptome este deja un semn ca tratamentul este necesar cu rapiditate. In absenta terapiei, inima poate suferi modificari structurale ireversibile, grave.

Puteti incepe prin expedierea documentelor medicale, sau prezentandu-va, pe baza de programare, direct la unul dintre medicii nostri.
Daca mai aveti intrebari, va rog sa ne contactati in scris sau la numarul de telefon 0731.771.111. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor