Folosiți formularul de mai jos pentru a adresa medicilor specialiști întrebările dumneavoastră, iar în cel mai scurt timp posibil unul dintre specialiștii noștri vă va răspunde.


16 ianuarie 2014

dsa

buna seara,sunt aproape doi ani de cand am aflat ca am dsa de tip ostium secundum,atunci eram insarcinata si de cateva luni au inceput bataile inimii sa fie neregulate si chiar sa ma doara in piept ce ar trebui sa fac?va multumesc!


ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in cadrul spitalului Ponderas exista singura sectie dedicata Malformatiilor cardiace congenitale (Centrul ARES Bucuresti) - copii si adulti; aici se evalueaza si se trateaza pe cale interventionala, minim-invaziva, defectele septale si ventriculare (si numai) cardiace.
In centrul nostru efectueaza tipul acesta de interventii o echipa mixta - formata din specialisti romani si straini - iar prima data posibila pentru programarea unei interventii va fi ziua de 13 februarie 2013. Din echipa de medici fac parte dr. Dan Deleanu - seful sectiei de Cardiologie Fundeni si Prof. Vasilios Thanopoulos - Director, Interventional Pediatric Cardiology, Iatricon Medical Center, Athens, Greece. Pana la acea data, insa, este indicat sa veniti cu cel mic la noi pentru evaluare - pentru masurarea defectului si pentru stabilirea planului terapeutic.
Interventia consta in implantarea unui dispozitiv de tip "umbreluta" in defect, cu scopul de a il inchide. In viitorul apropiat, tesutul muscular cardiac se va dezvolta, acoperind dispozitivul. Totul se petrece fara a fi necesara deschiderea toracelui, prin cateterism cardiac - dispozitivul se insereaza printr-un cateter implantat in artera femurala; durata este de aproximativ 30 de minute, iar recuperarea imediata, efectul fiind permanent.
Defectele septale - atriale sau ventriculare - trebuie inchise; faptul ca dvs. prezentati simptome este deja un semn ca tratamentul este necesar cu rapiditate. In absenta terapiei, inima poate suferi modificari structurale ireversibile, grave.

Puteti incepe prin expedierea documentelor medicale, sau prezentandu-va, pe baza de programare, direct la unul dintre medicii nostri.
Daca mai aveti intrebari, va rog sa ne contactati in scris sau la numarul de telefon 0731.771.111. Multa sanatate!Call Center031 9300

SOM - Enayati

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A

ARES Pitesti - Muntenia Hospital

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 2A
Pitesti - Arges, Incinta Spitalului Muntenia Hospital

Cluj

Bld. Republicii nr. 8
Cluj Napoca

ARES Constanta - SCJU Constanta

Bulevardul Tomis 145,
Constanta, Incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta

ARES - Spitalul Monza

Str. Tony Bulandra nr. 27
Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza

Tulcea

Str. 1848, nr. 32 , Tulcea

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.