Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

7 martie 2014

plamani


Buna seara. Am probleme destul de mari cu dintii. In momentul de fata ar trebui sa imi dau jos cateva lucrari mai vechi (pentru a face niste tratemente endodontice) dintre care cel putin 3 au pivoti metalici mai vechi. Cat de periculos pentru sanatate, mai ales a plamanilor sa inhalezi praf de pivotii metalici, dat fiind ca vor fi dati jos cu freza stomatologica. As vrea foarte tare sa aflu raspunsul la aceasta intrebare de la un medic specialist decat de la un medic stomatolog.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua. Pentru intrebari referitoare la alte specialitati medicale decat cele regasite in cadrul Centrelor ARES va rugam sa contactati un medic specialist din acea specialitate, in speta pneumologie si stomatologie. Pentru a va raspunde totusi la intrebare am contactat un medic stomatolog care a avut urmatorul raspuns :

"Riscul pentru sanatatea plamanilor dumneavoastra este nesemnificativ. Inhlarea/ inghitirea de praf rezultat in urma taierii lucrarilor dentare nu reprezinta un pericol. In ceea ce priveste inlaturarea pivotilor, de cele mai multe ori aceasta se face prin extractia dintelui care are un pivot. Pentru a minimiza inghitirea de materiale rezultate in urma manoperelor stomatologice puteti solicita dentistului dumneavoastra sa foloseasca diga ( Diga reprezinta o folie extensibila din cauciuc, care se utilizeaza pentru izolarea dintilor in momentul unei lucrari dentare. Aceasta are rolul de a mentine uscata portiunea la care se lucreaza. In acelasi timp, Diga, nu permite patrunderea resturilor in cavitatea bucala ) ."

Multa sanatate,
Centrele ARESAcest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor