Noutăți MONZA ARES
Holterul de tensiune arterială. Ce este și când se folosește?
Monitorizarea holter TA reprezinta inregistarea valorilor tensiunii arteriale in ambulator cu ajutorul unui dispozitiv numit holter tensional (Holter TA), pe o anumita perioada de timp, de regula pe o durată standard de 24 de ore, și prin care se obține un profil tensional real al pacientului.
Premieră medicală la Cluj-Napoca: Unei paciente în vârstă de 87 de ani i-a fost reparată valva mitrală a inimii, printr-o intervenție fără bisturiu
Viața unei paciente în vârstă de 87 de ani s-a schimbat radical în bine, joi, în urma unei intervenții minim-invazive, în care medicii de la Spitalul ARES din Cluj-Napoca i-au implantat un dispozitiv care repară valva mitrală a inimii. Operația este o premieră absolută pentru Cluj.
ARES- 35 de proceduri TAVI cu valva aortică decontată de CNAS, până la finalul anului
Șansă unică pentru 35 de pacienți români cu insuficiență aortică severă, care pot beneficia până la finalul anului de procedura TAVI (implantare percutană de valvă aortică) cu valva aortică decontată de CNAS, la ARES din Spitalul Monza Bucuresti.
Avem soluții pentru arterele coronare blocate – Trei metode de dezobstrucție arterială la ARES
Există situații când depunerile de calciu de pe pereții arterelor fac angioplastia imposibilă. Calciul este un material dur care transformă pereții arterelor într-un țesut cu o duritate crescută.
Un nou medic electrofiziolog se alătură echipei ARES – Conf. Univ. dr. Călin Siliște
Un nou medic electrofiziolog se alătură echipei ARES – dr. Călin Siliște
Informare COVID-19 : Din data de 18 mai, ambulatoriul de cardiologie ARES este deschis.
Informare COVID-19 : Din data de 18 mai, ambulatoriul de cardiologie ARES este deschis.
Trei situații când se impune vizita la cardiolog
Trei situații când se impune vizita la cardiolog
Ateroscleroza - Dr. Iulian Călin, medic specialist cardiolog ARES
Ateroscleroza -Dr. Iulian Călin, medic specialist cardiolog ARES
Frica de infecție crește anxietatea, care poate agrava o boală cardiacă
Bolile cardiovasculare preexistente cresc morbiditatea și mortalitatea COVID-19. În acelasi timp, Covid-19 are consecințe importante asupra funcției cardiace, de aceea pacienții cu boli cardiace sunt considerați pacienți cu risc crescut.
COVID- 19 - Atac de panica sau atac de cord? Cum sa le deosebim?
n contextul pandemiei cu coronaravirus realizăm ca această perioada este extrem de stresantă pentru toate categoriile de vârstă. Anxietatea și atacurile de panică pot fi copleșitoare și pot cauza emoții puternice atât în rândul adulților cât și al copiilor.