Endocardita reprezintă infecția la nivelul endocardului, peretele intern al inimii. Peretele inimii este format din mai multe straturi: pericard (învelișul exterior al inimii), miocardul (mușchiul inimii) și endocardul (căptușește inima la interior).
Fibrilația atrială este reprezentată de bătăi rapide și neregulate ale inimii, care cresc riscul de accident vascular cerebral.
Fibromul uterin reprezinta cea mai frecventa patologie tumorala benigna ginecologica, ce afecteaza cu precadere peste 40% din femeile cu varsta cuprinsa intre 30-45 de ani.
Afecțiunea coronariană reprezintă incapacitatea vaselor de sânge, vene și artere, de a asigura mușchiului cardiac aportul constant de oxigen și nutrienți necesar pentru o funcționare corectă.
Flutterul atrial este o formă de aritmie (tulburare de ritm cardiac) care poate fi periculoasă dacă nu este tratată.
Foramen ovale patent este o anomalie congenitală definită de prezența unui orificiu între septul atrial primum și secundum, de o lipsă a fuziunii postpartum ce persistă după vârsta de 1 an.
Infectia cu virusul Papiloma Uman, cunoscut sub denumirea HPV, o prescurtare a numelui sau din limba engleza, reprezinta cea mai intalnita boala cu transmitere sexuala.
Un hemangiom este un semn cutanat ce apare pe piele și se manifestă printr-un nodul roșiatic format din vase de sânge suplimentare.
Hernia de disc este o boală care nu necesită operație decât în stadiile avansate, însă pentru a preîntâmpina apariția sa este necesar un stil de viață sănătos, pierderea în greutate, menținerea unei posturi corecte, renunțarea la fumat și o atenție sporită la mișcare.
Colesterolul este o moleculă de natură lipidică, adică o moleculă de grăsime. Aceasta are un rol foarte important în organismul uman, în ciuda concepției generale conform căreia colesterolul afectează organismul.