Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

16 februarie 2016

Montare stent


Buna ziua, Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In vara lui 2007 am efectuat coronografia la "Floreasca" unde s-a constatat ca am o stenoza coronariana de 50%,timp de 8 ani am urmat cu metoprolol, aspenter, noliprel si Crestor de 20 mg si de 10 mg, si va intreb: considerati ca, in prezent trebuie sa-mi motez un stent? 2.Dupa cate zile/luni , dupa montarea stentului, pot muncii, pot calatori , merge la mare, etc? 3.Cat timp dupa montarea stentului exista riscuri, in special majore? 4.Se face un control inainte de coronografie pentru depistarea elasticitatii arterelor? 5.Cat costa montarea unui stent DES cu everolimus? 6.Cu cat se va marii/dilata suprafata arterei,in procente, daca stennoza este de 70%? Multumesc anticipat pentru raspuns. Mail: danflorea7@yahoo.com/ 0745010254


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, de obicei, stenozele progreseaza; de aceea, este recomandat sa fiti evaluat riguros din punct de vedere cardiologic: ECG, ecografie de cord, consult, poate si test de efort. Pasul doi, foarte probabil, va fi procedura de coronarografie, angiografie coronariana, pentru reevaluarea stenozei vechi, si verificarea starii celorlalte vase. Decizia de montare a stentului se ia in functie de procentul de stenoza, dar, foarte important, si in functie de semnificatia hemodinamica a acesteia. Daca se va impune montarea unui stent, trebuie sa stiti ca: nu exista restrictii de efort fizic moderat (calatorie, mare, munca); veti administra medicatie antiagreganta de tipul Plavix; nu exista riscuri post-procedurale, cat timp respectati medicatia si cat timp medicul ce efectueaza interventia este experimentat; nu se efectueaza teste de elasticitate, din nou, trebuie sa aveti incredere in medicul interventionist; exista si stenturi bioresorbabile tratate tot cu Everolymus, cu proprietati superioare celor metalice; artera se va dilata in proportie de peste 90%; veti discuta telefonic cu un membru al echipei ARES legat de toate aceste aspecte, pe larg. Multa sanatate!



Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor