Infiltrații transforaminale


Anestezielocală
Durată procedură30min
Durată spitalizare6 h
Infiltrații transforaminale | Tratament dureri de spate | MONZA ARES

Cuprins

Generalități despre infiltrațiile transforaminale?

Infiltrațiile sau injecțiile transforaminale reprezintă o procedură minim invazivă utilizată pentru a trata durerea cauzată de afecțiuni ale coloanei vertebrale cum ar fi herniile de disc, radiculopatia și sindromul de compresie nervoasă. Aceasta intervenție implică injectarea unui medicament antiinflamator sau anestezic în jurul nervului afectat prin intermediul unei ac și prin foramenul transvers (orificiul prin care nervul părăsește coloana vertebrală).

Indicații de tratament

  • Hernia de disc: Injecțiile transforaminale pot ajuta la ameliorarea durerii cauzate de herniile de disc lombare, care sunt herniile de disc care afectează nervii din partea inferioară a spatelui.
  • Radiculopatia: Aceasta este o afectiune cauzată de compresia nervilor care pleacă din coloana vertebrală, care poate duce la durere, amorțeală sau slăbiciune în membrele inferioare.
  •   Sindromul de compresie nervoasă: Aceasta este o afectiune cauzată de compresia nervilor care pleacă din coloana vertebrală, care poate duce la durere, amorțeală sau slăbiciune în membrele inferioare.
  •  Durerea lombară cronică: Injecțiile transforaminale pot fi utilizate pentru a trata durerea lombară cronică care nu răspunde la alte tratamente conservatoare.

Injecțiile transforaminale sunt efectuate sub anestezie locală sau sedare și pot fi efectuate de un medic ortoped sau neurochirurg.

Acesta poate ajuta la ameliorarea durerii, inflamației și a disfuncției nervoase cauzate de afecțiuni ale coloanei vertebrale cum ar fi herniile de disc, radiculopatia, sindromul de compresie nervoasă.

Cât durează internarea?

Injecțiile transforaminale reprezintă o procedură cu durată de spitalizare de doar câteva ore. Procedura în sine nu durează prea mult, dar va trebui să rămâi sub supraveghere medicală timp de câteva, pentru a putea confirma succesul vertebroplastiei. Vei putea pleca acasă în aceeași zi.

Riscuri infiltrații transforaminale

Ca orice procedură medicală, injectiile transforaminale pot implica anumite riscuri. Unele dintre riscurile cele mai comune ale acestei proceduri sunt:

  • Infectia: ca orice procedură chirurgicală, există riscul de infecție la locul injectării.
  • Durere sau discomfort la locul injectării.
  • Lezarea nervilor: există un risc mic de lezare a nervilor în timpul procedurii, care poate duce la amorțeală sau slăbiciune în membrele inferioare.
  •   Reacție alergică la medicamentul injectat.
  •   Durerea poate fi temporară sau poate persista după procedură.
  •   În unele cazuri poate fi nevoie de mai multe injecții pentru a obține rezultatele dorite.

Ce se întâmplă în timpul infiltratiilor transforaminale?

Procedura este realizată în sala de angiografie de un medic radiolog interventionist specialializat în managementul durerii.

În timpul procedurii, vei fi rugat să te  întinzi pe masa de angiografie, cu fața în jos, sau pe lateral, după care, vei fi acoperit cu un câmp steril.  Zona unde se va efectua infiltrația este curățată și amorțită cu un anestezic local. Apoi, medicul utilizează ghidajul cu raze X pentru a introduce un ac prin piele, poziționându-l în spațiul dintre vertebre, cunoscut sub numele de foramen intervertebral. Medicamentul, care poate include un steroid și un anestezic local, este apoi injectat prin ac în zona afectată.

Procedura durează aproximativ 30 de minute și este posibil să simți un ușor disconfort sau o senzație de arsură/căldură în timpul injectării.

Ce se întâmplă după procedură?

După procedură, vei fi monitorizat pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a fi eliberat acasă. Efectele injectării pot să nu fie imediate și poate dura câteva zile până când simptomele se vor ameliora.

Ce trebuie să faci după ce ieși din spital?

Recuperarea după infiltrațiile transforaminale este mult mai rapidă decât recuperare după o operație la coloana vertebrală mai invazivă. Vei putea merge la scurt timp după efectuarea acesteia, dar este indicat repausul la pat în primele 24 de ore. Ulterior îți vei putea relua activitățile normale, cu condiția să faci acest lucru treptat. Nu vei avea voie să ridici obiecte grele sau să faci efort fizic intens timp de cel puțin 6 săptămâni.

Este important de menționat că aceasta este o descriere generală a procedurii și poate varia în funcție de cazul specific, de starea pacientului și de preferințele medicului.

Nu este o metodă de tratament recomandată pentru afecțiuni intervertebrale sau atroze care implică corpii vertebrali și nici nu poate preveni apariția fracturilor la nivelul altor zone afectate de osteoporoză, de aceea activitatea fizică trebuie realizată în concordanță cu afecțiunile asociate.

Stabilirea metodei de tratament potrivite se face de către medic, în funcție de particularitățile fiecărui caz.

 

Contactează-ne aici pentru programare!

Consultanții noștri îți pot oferi mai multe informații despre această procedură. Poți suna la numărul de telefon dedicat sau poți completa formularul disponibil pe site și vei fi contactat în scurt timp.


Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Dr. Florin Bloj, medic radiolog ARES
Dr. Florin Bloj
Radiologie intervențională

Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor