Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

15 ianuarie 2014

interventie DSA/DSV


Buna ziua, am un copilas (baietel) in varsta de 1 an si 9 luni iar in urma unei ecocardiografii pediatrice a fost diagnosticat cu: Defect Septal Atrial (DSA de tip OP) - prezinta o mica comunicare de aproximativ 4.4mm in regiunea ostium primum. si Defect Septal Ventricular (DSV) - prezinta in zona perimembranoasa o zona anevrismala de 7 / 4.2mm, cu o mica solutie de continuitate la acest nivel. Celelalte aspecte ale inimii sunt normale. Am inteles ca unul dintre cele doua aspecte este aproape normalizat in timp ce celalalt necesita urmarire in timp si eventual tratament/interventie. Puteti sa-mi spuneti va rog daca la dvs in clinica se practica acest tip de interventii, care ar fi aproximativ varsta copilului la care se poate practica o astfel de interventie precum si pretul orientativ. Va multumesc.


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, in cadrul spitalului Ponderas exista singura sectie dedicata Malformatiilor cardiace congenitale (Centrul ARES Bucuresti) - copii si adulti; aici se evalueaza si se trateaza pe cale interventionala, minim-invaziva, defectele septale si ventriculare (si numai) cardiace.
In centrul nostru efectueaza tipul acesta de interventii o echipa mixta - formata din specialisti romani si straini - iar prima data posibila pentru programarea unei interventii va fi ziua de 13 februarie 2013. Din echipa de medici fac parte dr. Dan Deleanu - seful sectiei de Cardiologie Fundeni si Prof. Vasilios Thanopoulos - Director, Interventional Pediatric Cardiology, Iatricon Medical Center, Athens, Greece. Pana la acea data, insa, este indicat sa veniti cu cel mic pentru evaluare - ecocardiografie transtoracica sau transesofagiana - daca medicul nostru va decide ca este cazul pentru masurarea celor doua defecte si pentru stabilirea planului terapeutic.
Interventia de inchidere DSA consta in implantarea unui dispozitiv de tip "umbreluta" in defect, cu scopul de a il inchide. In viitorul apropiat, tesutul muscular cardiac se va dezvolta, acoperind dispozitivul. Totul se petrece fara a fi necesara deschiderea toracelui, prin cateterism cardiac - dispozitivul se insereaza printr-un cateter implantat in artera femurala; durata este de aproximativ 30 de minute, iar recuperarea imediata, efectul fiind permanent.
Varsta de la care se poate incepe nu este fixa, este o variabila ce depinde de dimensiunile defectului si de simptomatologia copilului; se pot trata si pacienti aflati in primele luni de viata, daca defectele respective ii pot afecta structura cardiaca. Efectele acestei afectari sunt ireversibile si pun in pericol viata copilului.
Puteti incepe prin expedierea documentelor medicale ale copilului pe e-mail, sau prezentandu-va, pe baza de programare, direct la unul dintre medicii nostri.
Daca mai aveti intrebari, va rog sa ne contactati in scris sau la numarul de telefon 0731.771.111. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor