Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

2 aprilie 2014

Concluzii evaluare cardiologica


Buna ziua! Tatal meu in varsta de 84 de ani necesita dializa de 15 ani. Intrucat in ultima perioada a avut cateva probleme cardiace medicii de la centrul de hemodializa au decis sa-l trimita la evaluari periodice cam de 2 ori pe an. De data aceasta au scris pe fisa de trimitere urmatoarele diagnostice: Hipertensiune arteriala secundara renoparenchimatoasa, cardiopatie hipertensiva si ischemica, stenoza Ao degenerativa usoara, flutter atrial paroxistic cu conducere 2:1, BRS major, AVC ischemic silvian stang in antecedente, glomerulonefrita cronica. La evaluare, medicul cardiolog a completat fisa cu urmatoarele observatii: TA=150/90, ECG: RS 7o/min., AQRS-45, BRS major; PR 160,QRS 16o, QT 4oo Ecocardiografie: fereastra dificila, Ao 2o mm, AS 35 mm, VD 33 mm, SIV 14 mm, PP 14 mm, VS 44 mm, FE aprox.5o%, VS cu hipokinezie SIV 1/3 apicala si apex. Insuficienta mitrala gr.I. Pericard liber. CONCLUZII: HVS concentrica, insuficienta Mi gr.I, stenoza Ao degenerativa larga. Va rog sa-mi explicati ce reprezinta aceste lucruri si ce as putea sa fac spre a-i imbunatati situatia tinand cont de faptul ca recomandarea specialistului a fost continuarea tratamentului cu urmatoarea medicatie: Amlodipina 10 mg -1/2 pe zi; Amiodarona 1/zi; ISDN 20 mg- 2/zi, Ipaton-2/zi; Preductal 2/zi; Pentoxifilin 400 mg-1/zi. As dori sa stiu daca este posibil sa mai apara alte episoade de aritmii (a avut acel flutter atrial in urma cu aprox.8 luni) atata timp cat este tratat in mod consecvent cu amiodarona. De asemenea nu stiu daca sunt indicate plimbarile de scurta durata in aer liber sau daca este mai bine sa le evite. In speranta ca ma veti putea ajuta cu cateva sfaturi spre a-l putea ajuta pe tatal meu, va multumesc pentru rabdare si intelegere si va doresc din tot sufletul tot binele din lume. Cu deosebit respect pentru munca dumneavoastra , Carmen Vlad


MONZA ARES

Sfatul medicului:

Buna ziua, diagnosticele enumerate arata ca pacientul sufera de boala vasculara ischemica extinsa. Din principiu tratamentul este ok dar s-ar recomanda schimbarea Ipaton cu Pradaxa, si angiografie coronariana si carotidiana. Pacientul poate face plimbari scurte,ar pute afi foarte benefice pentru pacient. Trebuie evaluat TSH pentru continuarea tratamentului cu Amiodarona. Acest tratament este singura solutie pentru ca pacientul sa nu mai faca tulburari de ritm, de tipul flutter atrial desi, nu are rata de 100% succes. Multa sanatate!Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor