Afecțiuni MONZA ARES

Boala coronariană cronică (stabila) - cauze, simptome, tratament

Boala coronariană cronică sau sindromul coronarian cronic este o afecțiune cardiovasculară de evoluție lentă, deseori fără simptome. Spre deosebire de sindromul coronarian acut, forma cronică a bolii este considerată mai puțin periculoasă, dar tratamentul este totuși obligatoriu, pentru că altfel se poate ajunge la complicații.




Cardiomiopatia hipertrofică: Simptome, Tratament și Management

Cardiomiopatia hipertrofică este o afecțiune cardiacă cu transmitere genetică,  în care mușchiul inimii (miocardul) devine anormal de gros (hipertrofiat). Acest țesut îngroșat al inimii nu mai poate pompa sânge la fel de eficient și pot să apară probleme medicale serioase. Deși mulți bolnavi sunt mult timp fără simptome și pot duce o viață relativ normală, în unele cazuri apar manifestări severe și aritmii periculoase, determinând moarte subită.




Coarctația de aortă - cauze, simptome, tratament

Cel mai mare vas de sânge din corpul uman, artera aortă, are rolul de a prelua sângele oxigenat de la inimă și de a-l distribui la nivelul țesuturilor. Coarctația de aortă este o malformație cardiacă congenitală, determinând îngustarea focală a aortei,  generând  o creștere a presiunii în ventriculul stâng. Poate fi localizată la nivelul arcului aortic, aorta descendentă toracică sau aorta abdominal ( 10% din cazuri).




 Sună